xcounter
#

Thales хоче в чотири рази збільшити виробництво 120-мм мінометних мін

2222
Photo — 35e régiment d'artillerie parachutiste
Photo — 35e régiment d'artillerie parachutiste

Компанія має нове замовлення від французького війська, і йдеться про значну кількість боєприпасів

Компанія Thales на своєму заводі в Ла-Ферте-Сент-Обен планує в рази збільшити виробництво боєприпасів з метою закрити потреби французького війська в мінометних мінах — як повідомляється в пресрелізі на офіційному сайті компанії, Thales отримала нове масштабне замовлення від військових.

Так, було підписано новий контракт з Об’єднаним командуванням на постачання одразу десятків тисяч 120-мм мінометних мін, з них дві третини — це уламково-фугасні боєприпаси, і ще третина — боєприпаси для проведення навчань.

Читайте також: Колісна БМП Fuchs Evo, танк на базі Lynx та інші цікаві новинки Rheinmetall для ЗСУ

Відзначається, що перша партія мінометних мін згідно з умовами контракту має бути поставлена в четвертому кварталі цього року, а загалом контракт розрахований на період з 2024 по 2029 рік.

У компанії відзначають, що завдяки замовленню темпи виробництва мінометних мін зростуть з 20 тисяч у цьому році і аж до понад 80 тисяч у 2026 році, тобто більш ніж у чотири рази протягом наступних трьох років.

Ці мінометні боєприпаси призначені передусім для буксированих нарізних 120-мм мінометів, а потім й для багатоцільової бронемашини Griffon MEPAC 1 з автоматизованою системою управління артилерійським вогнем ATLAS, а також і машиною MEPAC.

"Ми глибоко цінимо довіру французьких сухопутних військ. Цей заказ на 120-мм боєприпаси є частиною ширшої політики з нарощення потенціалу, і ми повністю мобілізовані для задоволення цих вимог як з точки зору темпів виробництва, так і характеристик продукції", — відзначив віцепрезидент компанії Ерве Дамманн.

Читайте також: У Франції зробили свої висновки із реалій війни в Україні щодо доктрини та озброєння - вони спірні