xcounter
#

Тайвань створює колісного "мисливця за танками" на базі Yunpao

4976
CM-34 Yunpao
CM-34 Yunpao

Дослідний зразок машини отримає 105-мм гармату та має бути готовий до 2023 року

Тайвань планує розробити нову бойову машину для підвищення мобільності та вогневої потужності військ. Як повідомляє Defence Blog, оборонне відомство країни наразі розпочало розробку нового варіанта машини на базі СМ-32 Yunpao.

Бойова машина
Новий тип бойової машини сімейства Yunpao

Нова бойова машина, відома як "мисливець за танками", буде озброєна 105-мм гарматою, великокаліберним 12,7-мм кулеметом і 7,62-мм кулеметом.

Читайте також: Командувач ВМСУ підтвердив плани щодо оснащення Морської піхоти БТР-4Е у 2021 році
Вбивця танків
Гармати – імпортовані, але з можливістю локалізації виробництва

Зазначається, що хоч 105-мм гармати й були закуплені за кордоном, у майбутньому масове виробництво зброї буде розвиватися в країні завдяки передачі технологій.

бойова машина
CM-32 Yunpao

Машина буде призначена для завдання швидких ударів по противнику, що атакує острів, а також для обстрілу захоплених противником об’єктів. Разом з тим зазначається, що Бюро озброєнь модернізує артилерійську систему для можливості дистанційного управління.

Наразі відомо, що згідно з бюджетом тайванського оборонного відомства на 2021 рік, на розробку прототипів бойової машини було виділено 27 мільйонів доларів.

Сімейство броньованих машин Yunpao наразі має три модифікації БТР і БМП (СМ-32, СМ-33 і СМ-34). Кожна наступна має потужніше озброєння і поліпшені характеристики. Так, наприклад, СМ-34 отримала екіпажну башту зі швидкострільною 30-мм зброєю.

Читайте також: ​Італія замовила 86 колісних танків Centauro II: 120-мм та 30 тонн на шасі 8x8