xcounter
#

Таїланд остаточно визначився з бронетранспортерами: не закордонне, а вітчизняне

4713
Бронетранспортер Panus R600
Бронетранспортер Panus R600

Один бронетранспортер обійдеться таїландському бюджету у 1,5 мільйони доларів

На початку вересня цього року ми писали про те, що Міноборони Таїланду відкрило тендер на закупівлю бронетранспортерів власного виробництва для своєї морської піхоти.

Тоді ж повідомлялося, що з двох учасників цього тендеру – оборонних фірм Panus та Preecha – переможцем, ймовірно, стане саме виробник бронетранспортера R600.

Читайте також: Попри мрії "експертів" з РФ: БМ "Оплот-М" та БТР-3Е продовжують стояти на захисті інтересів Таїланду (відео)

Власне, так воно й сталося. Так, згідно з повідомленням військового порталу Defense Studies, вже 20 вересня цього року було оголошено переможця у тендері на колісні броньовані машини для Королівського військово-морського флоту Таїланду.

Компанія Panus Assembly Co. перемогла у тендері на постачання двох бронетранспортерів R600 на суму 3 080 387 доларів (1 540 240 доларів за одну машину).

R600 БТР
Бронетранспортер R600

Нагадаємо, прототип R600 вперше був випробуваний на полігоні для перевірки транспортних засобів Королівського Корпусу морської піхоти Таїланду на полігоні випробувань тайської армії в провінції Канчанабурі ще у серпні 2019 року. Детальніше про цю машину Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

БТР-3 танк "Оплот" Таїланд
БМ "Оплот-М" та БТР-3Е1 на спільних навчаннях ВМС та СВ Королівської армії Таїланду у квітні 2021 року / Фото: BATTLEFIELD DEFENSE
Читайте також: Багаторічна епопея: армія Таїланду лише зараз отримала бронемашини Китаю, що "витиснули" наш БТР-3