xcounter
#

Суперефективне рішення для дронів-камікадзе: бронеавтомобілі, нашпиговані Switchblade чи Hero-120

17870
Пускова для баражуючого боєприпасу Hero, фото ілюстративне
Пускова для баражуючого боєприпасу Hero, фото ілюстративне

Цікаві рішення для сучасного поля бою

Сьогодні низка армій світу зацікавлена в появі серед номенклатури свого озброєння такого зразка, як баражуючі боєприпасів – і оборонні компанії реагують на цей тренд, створюючи нові зразки та платформи.

Так, на виставці AUSA-2022, що пройшла з 10 по 12 жовтня у США, американські компанії AM General і Flyer Defense продемонстрували нові версії транспортних засобів зі своїх лінійок, які оснащені пусковими установками для так званих "дронів-камікадзе", розповідають у виданні The War Zone.

Читайте також: Рідкісні кадри роботи баражуючих боєприпасів Switchblade по позиціях рашистів (відео)
Компанія AM General пропонує замовникам систему Blade Edition, що базується на автомобілі HUMVEE Sabre та розроблена спільно з виробником дронів компанією AeroVironment і виробником дистанційно керованих модулів Hornet Defense.
HUMVEE Sabre Blade Edition дрон-камікадзе
HUMVEE Sabre Blade Edition
Така машина буде оснащена пусковими установками для баражуючих боєприпасів Switchblade – усього десять комірок для протитанкових Switchblade 600, ще чотири – для легших Switchblade 300.
Switchblade 600
Баражуючий боєприпас Switchblade 600
Крім того, на машині також буде встановлена турель Hornet Air Guard Remote Controlled Weapon System, оснащена невеликим радаром, електрооптичними та інфрачервоними камерами та 40-мм автоматичним гранатометом Heckler&Koch GMG з боєприпасами з повітряним підривом, який передусім буде застосовуватися проти дронів – автоматична турель "вміє" автоматично попереджати оператора про виявлення ворожого БПЛА.
Водночас компанія Flyer Defense пропонує машину на базі F72-U з пусковою для баражуючих боєприпасів Hero-120 – але у порівнянні з попереднім зразком, тут все дещо скромніше – пускова матиме 10 комірок, однак лише в чотирьох будуть готові до бою баражуючі боєприпаси, інші шість – лише для зберігання.
Представлений зразок також оснащений кулеметом M249 калібру 5,56x45 мм на поворотному кронштейні з боку пасажира.
Читайте також: Дрон-камікадзе знову вдарив по штабу ЧФ РФ у окупованому Севастополі: баражуючий боєприпас ідентифіковано (відео)