xcounter
#

Судно розмагнічування "Балта" ВМСУ, попри страшні пошкодження, прибуло до Одеси (відео)

7205
Судно розмагнічування U-811​ "Балта" до аварії
Судно розмагнічування U-811​ "Балта" до аварії

Судно розмагнічування U-811 "Балта", що входить до складу Військово-Морських Сил ЗС України, повернулось до місця постійного базування у порту Одеси, після того, як 13 жовтня отримало пробоїну поблизу острова Зміїний. Про це повідомила прес-служба ВМСУ.

В мережі вже з’явилось відео на якому видно пошкодження, які судно, за непідтвердженою інформацією, отримало під час швартування в умовах шторму.

Читайте також: Не транспортний, а бойовий автомобіль: Міноборони планує змінити вимоги до ДКР "Сайгак"

Проте попри пошкодження надводної та підводної частини судна у кормі, екіпажу у шторм вдалось втримати корабель на плаву, ефективно провести боротьбу за живучість та витримати буксирування до пункту постійного базування.

Зазначимо, що для евакуації з місця аварії до Одеси був залучений пошуково-рятувальний буксир "Сапфір" "Морської пошуково-рятувальної служби" Міністерства інфраструктури України. Окрім того, як повідомляють ВМС України, в операції була задіяна морська авіація, що здійснювала транспортування аварійно-рятувального майна та евакуацію особового складу.

"Незважаючи на штормові умови, завдяки вмілим та оперативним діям екіпажу наслідки аварійної ситуації вдалось локалізувати та недопустити подальше затоплення відсіків корабля… Важливим фактором, який також дав змогу втримати корабель на плаву - це нещодавно проведений ремонт, який було реалізовано на ньому вперше за останні тридцять років", - йдеться у повідомленні Військово-Морських Сил ЗС України.

У заяві також підкреслюється, що "Балта" буде відновлена в короткі терміни, після чого судно продовжить виконувати завдання за призначенням у складі ВМС ЗС України.

Читайте також: На "Миколаївський суднобудівний завод" зайшов на ремонт п'ятий за поточний рік корабель ВМСУ