xcounter
#

Створено в Одесі: від екіпірування "солдата майбутнього" до командного пункту "Нептуна"

2065
09 жовтня ц.р. "Телекарт-Прилад" відвідала делегація Кабінету Міністрів Укарїни на чолі з віцепрем’єр-міністром – міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським / Фото:  Фйсбук Олега Уруського
09 жовтня ц.р. "Телекарт-Прилад" відвідала делегація Кабінету Міністрів Укарїни на чолі з віцепрем’єр-міністром – міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським / Фото: Фйсбук Олега Уруського

На "Телекарт-Прилад" ознайомили віцепрем'єра із своїми розробками

В ході візиту гості підприємства були ознайомлені з основними зразками продукції та існуючими технологічними можливостями підприємства.

Урядовій делегації, серед членів якої були й представники Міноборони, було презентовано пункти управління, елементи автоматизованої системи управління військами, засоби зв’язку, а також окремі складові екіпірування «солдата майбутнього», що перебуває у розробці.

Читайте також: "Телекарт-Прилад" поставить НГУ 35 радіорелейних станцій

Нараз концепція перспективного екіпірування поєднує в собі систему управління зброєю та систему управління боєм (Battle management system). Ключовим елементом є спеціальні окуляри, завдяки яким солдат має можливість побачити розташування своїх військ та противника, а також здійснити наведення зброї на ціль. При цьому, він може перемикатися між загальною картиною операції (common operation picture) та управлінням вогнем зброєю. Кожна мітка в окулярах ідентифікована, тобто має позначення – хто/що це і яка до нього відстань...

За результатами візиту віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості у Кабінет Міністрів України Олег Уруський у своєму офіційному аккаунті у Фесбуці зазначив: "...підприємство має значний технологічний потенціал та кваліфікований інженерно-технічний персонал для виробництва значного переліку військового обладнання. Гарний майданчик для подальшого розвитку українських засобів зв’язку та систем управління військами".

Варто зауважити, що саме "Телекарт-Прилад" виробляє командний пункт протикорабельного ракетного комплексу "Нептун", що нещодавно прийнятий на озброєння Збройних Сил України. Також підприємство модернізує пункти управління авіацією та командно-штабні машини всіх рівнів.

"Телекарт Прилад" сьогодні виконується низку замовлень в інтересах оборонного відомства України.

Одеське підприємство ТОВ "Телекарт-Прилад" є учасником Ліги оборонних підприємств України - недержавним профільним об’єднанням національних приватних виробників озброєння і військової техніки.

Раніше Defense Express повідомляв, що "Телекарт-Прилад" завершив виконання контракту на постачання КШМ Збройним силам України та поставить 35 радіорелейних станцій Національній гвардії України.
Читайте також: "Телекарт-Прилад" завершив виконання контракту на постачання КШМ Збройним силам України