xcounter
#

Стежив за підрозділами ЗСУ: контррозвідка в Дніпрі затримала агента спецслужб Кремля

2592
Для зв’язку із своїми кураторами затриманий використовував закриті канали зв’язку/Фото ілюстративне
Для зв’язку із своїми кураторами затриманий використовував закриті канали зв’язку/Фото ілюстративне

Під час обшуків у затриманого агента виявили засоби зв’язку, зброю та боєприпаси

Контррозвідка Служби безпеки України сьогодні, 18 березня, затримала у Дніпрі агента так званої "МДБ ДНР", яка позиціонує себе як "спецслужба" терористів.

Як зазначають в прес-службі самої СБУ, зловмисник був мешканцем тимчасово непідконтрольної українській владі території Донеччини, його завербували ватажки незаконних збройних формувань.

Читайте також: ФСБ хотіла підірвати літаки на аеродромі "Кульбакине": до агентурної мережі входили колишні українські військові
СБУ також провела обшук за місцем проживання затриманого зловмисника

За їх завданням, зловмисник збирав розвідувальну інформацію про про особовий склад і військову техніку підрозділів Збройних Сил України, що дислоковані на території Дніпропетровської області.

Для ведення своєї незаконної діяльності агент спецслужб Кремля використовував власний автотранспорт. Зібрані дані інформатор передавав своїм "кураторам" через закриті канали зв’язку, зокрема – для відправлення електронних повідомлень.

Під час одного із антитерористичних навчань СБУ, фото ілюстративне

Правоохоронці провели обшуки за адресою проживання агента, там було виявлено комп’ютерну техніку і засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності, зброю та боєприпаси.

Слідчі органів безпеки повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за статтею 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Протягом якого часу затриманий вів свою протиправну діяльність, СБУ не уточнила

Наразі вирішується питання щодо обрання зловмиснику міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводиться слідчими УСБУ в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

Війна з РФ триває не лише на фронті
Читайте також: "Козак-2" та "Дозор-Б" на межі з окупованим РФ Кримом: Об'єднані сили ЗСУ провели протидиверсійні навчання (відео)