xcounter
#

Став відомий найголовніший компонент удару HIMARS по полігону рашистів

Став відомий найголовніший компонент удару HIMARS по полігону рашистів
56785

Високоточний удар по полігону рашистів у Херсонській області став можливим завдяки роботі Shark​ від "Укрспецсистемс"

Успішний удар HIMARS по окупантах на полігоні поблизу Подо-Калинівки Херсонської області, у результаті чого було знищено десятки рашистів з 810-ої бригади морської піхоти та 81-го самохідного артполку РФ, сам по собі є чудовою демонстрацією можливостей високоточного озброєння.

Але коли мова йде про можливості високоточного ураження цілей необхідно пам'ятати, що це стає можливим лише завдяки отриманню точних координат цілі. А у випадку з ураженням особового складу під час шикування - передачі точних координат цілі до засобів ураження у режимі онлайн.

Читайте також: Малайзія має списані МиГ-29 та підсанкційні Су-30, шукає їм заміну

Й саме це було реалізовано завдяки розвідувальним дронам Shark від "Укрспецсистемс" (входить до складу NAUDI), про що й повідомили у самій компанії.

Без можливості роботи Shark над ворожим полігоном, який точно був прикритий засобами РЕБ та ППО, та здатності дрона точно визначати координати цілі - такий удар був просто неможливим.

Більше того, на відео чудово видно, що удари по рашистам були послідовними й розтягнутими у часі. Й весь цей час над ворожим полігоном непоміченим висів український БПЛА.

Нагадаємо, що Shark, який з'явився у 2022 році, відповідно до публічних характеристик, може знаходитись у повітрі до чотирьох годин, має дальність зв'язку до 80 км, він оснащений потужною камерою з 30-кратним збільшенням.

Читайте також: Експерти КНДІСЕ вивчають уламки "квадратної" Х-69, є цікаві моменти