xcounter
#

Статус "перший раз у стані металобрухту" отримала ще одна російська рідкісна машина

25303
Постріл протитанковою ракетою з російської БМП-2М "Бережок"
Постріл протитанковою ракетою з російської БМП-2М "Бережок"

Усього з початку повномасштабної війни було зафіксовано втрату лише двох таких машин у армії РФ

Військовослужбовці Сил оборони України продовжують поповнювати списки знищеної рідкісної зброї російської окупаційної армії – і не тільки після успішного наступу наших захисників у Харківській області, але й на інших напрямках.

Так, Twitter-акаунт Ukraine Weapons Tracker опублікував фото модернізованої БМП російських військ – стверджується, що втрата машини зафіксована у селі Богородичне, що в Донецькій області.

Читайте також: Бійці ЗСУ "винесли" ворожу БМП-2 за допомогою танка-тральника на базі Т-64А (фото)

Знищена машина – російська новітня БМП-2М з бойовим модулем "Бережок", дійсно рідкісний екземпляр – це вперше, коли фіксується втрата цієї БМП з початку повномасштабної війни.

Попри те, що знищена ця машина, ймовірно, була вперше, втім Збройні Сили України вже мають трофейний зразок цієї техніки – наші військові захопили російську БМП-2М на Харківщині.

Перші російські частини, що мають на озброєння ці БМП, були помічені в Україні наприкінці квітня – на початку травня цього року.

БМП-2М
Як раніше розповідав Defense Express, перші російські частини, оснащені БМП-2м з бойовим модулем "Бережок", були введені в Україну наприкінці квітня – на початку травня.

Нагадаємо, модернізована БМП отримала, зокрема, чотири пускові протитанкових ракет "Корнет", 30-мм автоматичний гранатомет АГ-17, двигун УТД-23

тощо.

Читайте також: Рашисти обвішали "Контактом" свій БТР-82А та перетворили БМП-2 на "Залізний капут" (фото)