xcounter
#

Стало відомо, яке протистояння може стати одним з вирішальних у війні з РФ

14617
Результати форсування ворогом річки Сіверський Донець
Результати форсування ворогом річки Сіверський Донець

Ситуація на передовій залишається складною, але сподіваємося, що ЗСУ перетворять плани ворога на чергову "Чорнобаївку"

Найближчими місяцями форсування річок може стати одним з найбільш важливих визначальних факторів у ході війни України з російськими окупаційними військами. Про це йдеться у черговому звіті британської розвідки.

"Ключова 90-кілометрова центральна ділянка російської лінії фронту на Донбасі лежить на захід від річки Сіверський Донець", – йдеться у звіті.

Читайте також: У скільки реально армія РФ переважає ЗСУ у кількості артилерії та щільності вогню

Зазначається, що для досягнення успіху на сьогоднішньому оперативному етапі наступу на Донбас військам РФ треба буде проводити амбітні флангові дії або ж штурмові форсування річок.

"Українським силам часто вдавалося зносити мости перед відступом, тоді як Росія щосили намагалася налагодити складну координацію, необхідну для проведення успішних крупномасштабних переправ через ріки під обстрілом", – зазначається у повідомленні.

Разом з тим, як повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, ситуація у місті Сєвєродонецьк залишається складною: "Туди ворогом було перекинуто до 7 батальйонно-тактичних груп. Незважаючи на щільний вогонь, нам вдалося зупинити противника".

Читайте також: Кінець ери радянської зброї: корупція у стані ворога, як союзник