xcounter
#

Стало відомо, чи доїдуть "німецькі" танки в ЗСУ та хто постачає Україні ЗРК

26815
Танк Leopard 2E іспанської армії
Танк Leopard 2E іспанської армії

Ще одна європейська країна висловила бажання посилити українське військо важкою "бронею"

Іспанія готова посилити Збройні Сили України зенітно-ракетними комплексами та важкою "бронею". Про це повідомляє іспанське видання EL Pais з посиланням на власні джерела в уряді.

У новині зазначається, що "якщо досі Іспанія постачала ЗСУ боєприпаси, засоби індивідуального захисту та легке озброєння (гранатомети С-90 або кулемети), то зараз готується постачання важкого озброєння".

Читайте також: Іспанія відправила до Польщі ролкер з "ленд-лізом" для України: танків та гаубиць поки нема
C-90 гранатомет
Іспанський гранатомет C-90

Так, йдеться про постачання бойових танків Leopard 2A4, які вже десять років знаходяться на зберіганні на іспанській військовій базі у Сарагосі – зазначається, що Іспанія може передати Україні близько 40 танків, які мають бути відремонтовані та модернізовані. Ці танки будуть постачатися з-поміж тих 108 вживаних одиниць, які Німеччина продала Іспанії у 1995 році.

Leopard 2A4
Іспанський танк Leopard 2A4

Зазначається, що Іспанія вже запропонувала свій "план" із навчання українських військових – спочатку вони проводитимуться в Латвії, де наразі розміщено контингент іспанської армії з 500 солдатами та шістьма танками Leopard. На другому етапі українські танкісти навчатимуться безпосередньо на території Іспанії.

Aspide 2000
Aspide 2000

Крім того, як повідомляють в EL Pais, Міноборони Іспанії вже завершує постачання до Києва батарей зенітно-ракетних комплексів малої дальності Shorad Aspide – йдеться, ймовірно, про ракету класу "земля-повітря" Aspide 2000 від MBDA, яка здатна знищувати цілі на відстані понад 25 км.

Читайте також: Рашисти навмання відстріляли "рекордну" кількість "сліпих" крилатих ракет Х-22