xcounter
#

​США розгортає у Польщі додаткові сили: десятки винищувачів та дві тисячі військових

1822
Польща прийме понад 2 тисячі військових армії США
Польща прийме понад 2 тисячі військових армії США

Армія США розгортає нові сили у Польщі для відсічі можливої агресії Росії

США розмістить у Польщі додаткові сили, які будуть розміщені на спеціальних умовах, які будуть укладені 24 червня під час зустрічі президентів країн Анджеєм Дудою та Дональдом Трампом. Про це повідомило польське видання Dziennik Gazeta Prawna з посиланням на власні джерела.

У планах Пентагону розмістити дві тисячі військових, в той час коли раніше мова йшла про одну тисячу, а також перебазувати з Німеччини 30 винищувачів F-16. Крім того, у Польщу буде перебазовано командування 5-го армійського корпусу США.

Читайте також: Чергова партія ПТРК Javelin незабаром прибуде до України (фото)
F-16
F-16 - один з основних літаків армії США

Процес посилення армії США у Польщі отримав неофіційну назву "Форт Трамп". Він розглядається, як один з важливих запобіжників агресії Росії проти Польщі та країн Балтії за одним із найбільш вірогідних сценаріїв можливої війни. Ініціатором цього процесу стала Варшава, а перша домовленість про передислокацію була укладена у 2019 році.

США у Польщі
Проект розміщення додаткових сил США у Польщі отримав назву "Форт Трамп"

Таким чином, як і писав Defense Express, інформація про частковий вивід американських військових з баз у Німеччині, більшою мірою є лише перебазуванням сил ближче до загрозливої ділянки кордону країн-НАТО та Російської Федерації.

Boeing AH-64 Apache
Boeing AH-64 Apache

Також, за повідомленням видання, під час зустрічі президентів США та Польщі може бути обговорена закупівля ударних вертольотів Boeing AH-64 Apache або Bell AH-1Z Viper, а також питання кредитування будівництва атомної електростанції.

Читайте також: Бойова 4D-парта: в Україні створюють надсучасні тренажери для військової техніки (відео)