xcounter
#

Чергова партія ПТРК Javelin незабаром прибуде до України (фото)

557
Партія ПТРК Javelin відправляється в Україну / Фото: USTRANSCOM
Партія ПТРК Javelin відправляється в Україну / Фото: USTRANSCOM

Військові Сполучених Штатів відвантажили велику партію протитанкових комплексів Javelin та ракет до них для їх відправлення в Україну

Світлина з завантаженням у транспортний літак американських комплексів третього покоління та ракет до них була оприлюднена на офіційній сторінці Twitter Транспортного командування США (U.S. Transportation Command – USTRANSCOM) 21 червня цього року.

На фото можна роздивитися понад 100 упакованих комплектів з ракетами до ПТРК. Судячи з повідомлення, ці протитанкові комплекси придбані за власний кошт України в рамках програми уряду США з продажу озброєння і військової техніки збройним силам іноземних держав Foreign Military Sales (FMS).

Читайте також: США передають Україні партію оборонного обладнання: чого та на скільки

"Військовослужбовці ВПС США, приписані до авіабази "Довер", вантажать озброєння по лінії іноземних військових продажів на літак компанії Atlas Air Worldwide, призначене для відправки в Україну", - відзначається у повідомленні прес-служби Транспортного командування.

Американські представники у своєму повідомленні, також, традиційно підкреслили підтримку суверенітету та територіальної цілісності України Сполученими Штатами Америки.

Нагадаємо, дещо раніше, 16 червня ц.р., до України прибула партія оборонного обладнання яка містила рації, боєприпаси та протитанкові ракети Javelin. Як повідомило Управління оборонного співробітництва посольства США, воно отримало обладнання на понад $60 млн для передачі українським військовим.

Javelin
Партія американського оборонного обладнання для України прибула 16 червня 2020 року

Загалом відомо про цьогорічне виділення військової допомоги з боку Пентагону на суму близько $250 млн. Крім того, Україна придбає окремі зразки озброєння США (зокрема ПТРК Javelin) за свій кошт.

Читайте також: ​Україна закупить у США три великих партії озброєння до кінця 2020 року, а також отримає кораблі Mark VI