xcounter
#

США покажуть свій новітній стелс-бомбардувальник вже у грудні

7909
США покажуть свій новітній стелс-бомбардувальник вже у грудні

Перший політ цього стелс-бомбардувальника має відбутися у 2023 році

Повітряні сили США нарешті планують "розсекретити" свій новітній стелс-бомбардувальник B-21 Raider – бомбардувальник наступного покоління планують продемонструвати вже у перший тиждень грудня 2022 року.

Про це 20 вересня оголосив виконавчий директор з закупівель ПС США Ендрю Хантер під час круглого столу з журналістами на конференції Air Force Association's Air, Space and Cyber, повідомляє видання Breaking Defense.

Читайте також: США розповіли, скільки уже мають новітніх бомбардувальників B-21
b-21
Художнє зображення бомбардувальника B-21. Фото: Northrop Grumman

Остаточна дата демонстрації наразі невідома, однак повідомляється, що подія відбудеться на об’єктах Northrop Grumman у Палмдейлі, що у Каліфорнії, те й виробляється B-21.

Відзначається, що подія буде закритою – і бомбардувальник буде буквально доступний для огляду "під певним кутом", що дозволить уникнути витоку даних, зокрема і будь-якої секретної інформації щодо його конструкції.

Нагадаємо – контракт на розробку та виробництво бомбардувальників B-21 Spirit був укладений з компанією Northrop Grumman

у 2015 році – наразі відомо, що компанія має у виробництві одразу шість цих літаків, перший політ заплановано на 2023 рік.

Читайте також: Чи потрібна B-21 Raider безпілотна "копія": у США шукають рішення для підтримки майбутнього бомбардувальника