xcounter
#

Смертельна простота: як дрон зі звичайними бомбами полює на рашистів (відео)

41254
Смертельна простота: як дрон зі звичайними бомбами полює на рашистів (відео)

Генеральний штаб Збройних Сил України показав чергове полювання на рашистів з дрона. Але на цей раз не з коштовних Bayraktar TB2, а з доволі простої та відносно дешевої системи типу R18 - мультикоптера, який озброєним вільнопадаючими мініатюрними бомбами.

На відео зафіксована вкрай прагматична тактика. Спочатку була скинута одна бомба, яка завдала уламкових поранень декільком окупантам. Але оператор вирішив продовжити спостереження і почекав, поки рашисти не організують евакуацію. В результаті ще один удар і вже значно більші втрати серед противника.

Читайте також: ​Рознесли вщент: вражаюча робота артилерії ЗСУ під Ізюмом (відео)

Слід зазначити, що саме такими мультикоптерами зі звичайними бомбами українські військові регулярно завдають ударів по противнику. Зокрема, вже традиційними стали нічні удари по бронетехніці, яка знаходиться у тилу противника. Таким чином, нівелюється те, що успішна атака такими бомбами часто вимагає декілька "скидань".

Водночас такі удари в економічному сенсі, коли враховуються ціна боєприпасу та засобу доставки у порівнянні із нанесеною шкодою, можуть бути одними з найвигідніших.

Читайте також: "Ведений" БПЛА буде коштувати як F-35: у США назвали приголомшливі ціні авіаційної програми NGAD