xcounter
#

Скільки часу знадобилося Словаччині, щоб поставити ЗСУ сім САУ Zuzana 2 у рамках контракту

4302
САУ Zuzana 2, фото ілюстративне
САУ Zuzana 2, фото ілюстративне

Усього Україна має отримати вісім САУ Zuzana 2 від Словаччини, частина з них вже б’є російську армію

Збройні Сили України отримали вже сьому самохідну артилерійську установку Zuzana 2 від Словаччини – таку інформацію у своєму Twitter повідомив міністр оборони цієї країни Яро Над.

"Радий підтвердити, що вже 7-ма САУ Zuzana 2 була поставлена Збройним Силам України та готова захищати невинні життя", – повідомив він.

Читайте також: Словаччина похвалилась новою колісною САУ, але першим покупцем будуть не ЗСУ

Тут передусім варто зауважити таке – щоб якнайшвидше поставити ЗСУ ці САУ, Словаччині довелося пожертвувати власними збройними силами – пріоритет був наданий саме Україні.

Нагадаємо, що контракт було підписано на початку червня, а про передачу перших чотирьох САУ стало відомо 13 серпня, тобто на постачання чотирьох машин знадобилося орієнтовно два з половиною місяці.

І тепер маємо, що ще через три місяці ми отримали ще три самохідні артилерійські установки, тобто усього на, ймовірно, доробку, навчання екіпажів та поставку семи Zuzana 2 Словаччині знадобилося п’ять з половиною місяців.

сау zuzana 2
Інфографіка АрміяInform

Щодо безпосередньо характеристик цієї САУ, то це ще одна сучасна 155-мм артилерійська система, що є на озброєнні ЗСУ. Була прийнята на озброєнні у 2009 році, має дальність у понад 40 км, має швидкострільність від 2 до 5 пострілів на хвилину і режим MRSI, в якому снаряди випускаються по декількох різних траєкторіях і вражають ціль одночасно.

Читайте також: Німеччина розгортає ремонтний центр для техніки ЗСУ у Словаччині: він розпочне роботу негайно