xcounter
#

Що відомо про російські "ешелони з танками", які їдуть на південь Білорусі

24597
Російський Т-80 в Україні
Російський Т-80 в Україні

РФ перекидає в Білорусі свої танки, БМП та іншу техніку

"Беларускі Гаюн" повідомляє, що армія РФ почала перекидувати свою техніку, розташовану в Білорусі, з північних та центральних полігонів на південь країни, ближче до кордону з Україною.

Так, сьогодні, 20 грудня, зі станції "Полонка" відправився ешелон (23 танки Т-80, 8 бензовозів, 9 вантажівок, 2 пасажирські та 7 вантажних вагонів) з технікою армії РФ, яка базувалася на полігоні "Обуз-Лесновский", що у Брестській області. Відомо, що цей ешелон прибув у Лунинец, що у понад 60 км від кордону з Україною.

Читайте також: Генштаб ЗСУ: Білорусь проводить підготовку до війни проти України - головні ознаки наступу
танки БМП РФ білорусь
Джерело: "Беларускі Гаюн"

Ще один ешелон з 20 БМП-2, бензовозами, "Уралами", мобільними пунктами управління тощо 20 грудня прибув в Калинковичи, що у Гомельській області (50 км від кордону з Україною). Ймовірно, цей ешелон продовжить рух у південному напрямку.

Також вчора, 19 грудня, на станції "Заслоново", що у Вітебській області, завантажили на платформи понад 20 танків та 16 "Уралів" з полігона "Лепельский" – ешелон прибув, ймовірно у Слуцк, що в Мінській області (близько 150 км від кордону з Україною).

Поки залишається незрозумілим, чи армія РФ планує і далі перекидати техніку поближче до кордону з Україною або ж наразі везе їх на чергові спільні навчання з армією Білорусі. Водночас цієї кількості техніки точно недостатньо, щоб говорити про наступальні дії.

Читайте також: Польща розгорне ЗРК Patriot поблизу кордону з Україною та Білоруссю: що може прикрити комплекс