xcounter
#

СБУ зупинила контрабанду військового майна в Азію

1513
На об'єктах підприємства силовики провели уже всі необхідні дії/Фото ілюстративне
На об'єктах підприємства силовики провели уже всі необхідні дії/Фото ілюстративне

В Службі безпеки України говорять, що зловмисники викрадали вузли та агрегати на одному із складів Чернігівщині. А для більшої "надійності" поставок – на військовому майні знищували серійні номери

Контррозвідники СБУ на Чернігівщині виявили новий факт крадіжки військового майна. Службові особи однієї з військових частин Міністерства оборони України вузли та агрегати, що використовуються для виробництва оборонної продукції.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

Читайте також: ​Не дали викрасти документацію на "Нептун", попередили ряд терактів, викрили російських агентів – в контррозвідці відзвітутвали за 2020 рік

Відомо, що зловмисники діяли на замовлення представників комерційних структур. В свою чергу, "комерсанти" купували крадене майно для перепродажу на державні підприємства оборонно-промислового комплексу, і також – для поставок закордон.

Для приховування походження товарів зловмисники знищували аутентичні серійні номери на викрадених вузлах. Втім, експертні дослідження допомогли відновити знищені дані.

Силовики провели обшуки, в ході яких було вилучено майно, що планувалось для неправомірного експорту до "однієї з країн азійського регіону". Також в ході обшуків було виявлено склад з викраденою з військових частин продукцією.

"Триває досудове слідство. Заходи із припинення протиправної діяльності здійснювались спільно зі Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Чернігівській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону", - підсумували в прес-службі СБУ.

Нагадаємо, на Сумщині контррозвідка Служби безпеки України викрила та блокувала схему постачання частинам Збройних Сил України снарядів, які не відповідають технічним умовам.

Комерційна структура в межах державного оборонного замовлення отримала понад 50 мільйонів гривень. При цьому виготовлені за держзамовленням снаряди виявилися не придатними для використання.

Снаряди для ЗСУ вироблялись ось на такому "кустарному" обладнанні
Читайте також: ​СБУ передасть Міноборони України вилученого контрабандного військового майна на 1 млрд гривень