xcounter
#

Saab вдруге подвоїть виробництво NLAW вдвічі, до 400 тисяч на рік

7693
NLAW (всі фото: Saab)
NLAW (всі фото: Saab)

У 2022 році Saab вже подвоював виробництво NLAW, а у планах вийти на ще одне подвоєння протягом двох років, що означає перетворення цього ПТРК на світовий бестселер

Виробники озброєння вкрай активно взялись за кратне розширення виробництва, особливо ті, які довели свою реальну високу ефективність у боях. І шведська компанія Saab оголосила, що подвоїть виробництва протитанкових ракетних комплексів NLAW до 400 тисяч на рік.

І це вже буде друге подвоєння, за останній час, про що свідчать слова генерального директора Saab Мікаеля Йоханссона [Micael Johansson].

Читайте також: Рашисти знову згадали про свої ПКР "Оникс", а також скинули бомби на Зміїний зі своїх Су-24М

"У контексті того, як ми щороку подвоювали потужність на наших шведських майданчиках… і до 2025 року ми знову подвоїмо потужність, тоді на наших майданчиках можна буде виробляти 400 000 одиниць NLAW на рік", - цитує видання Breaking Defense очільника компанії.

Таким чином можливо й оцінити виробничі потужності компанії до російського вторгнення, яке складало орієнтовно до близько 100 тисяч NLAW на рік, яке було збільшене впродовж 2022 року до 200 тисяч на рік, а впродовж найближчих двох років має досягти 400 тисяч.

А таке збільшення виробництво неодмінно пов'язано з тим, що на цю зброю є величезний попит не тільки від Великої Британії та Швеції, які передали NLAW до України, а й від інших замовників по всьому світу. Зокрема лише Лондон передав до України, як зазначив Йоханссон, 10 тисяч цих ПТРК і для поповнення запасів підписав наприкінці 2022 року угоду з Saab на 280 млн доларів.

Водночас об'єми у 400 тисяч означає перетворення NLAW на справжній бестселер на ринку, бо станом на 2021 рік цей ПТРК був на озброєнні лише восьми країн світу. Й, скоріш за все, Saab вже має потенційні контракти на великі партії від інших країн.

Читайте також: Чи дійсно РФ почала використовувати надводні БПЛА та атакувала міст через Дністровський лиман (оновлено)