xcounter
#

Румунія із затримкою отримала нові бронетранспортери

6887
Фото: міноборони Румунії
Фото: міноборони Румунії

Всього Румунія має отримати 227 нових бронетранспортерів

Міністерство оборони Румунії офіційно прийняло першу партію з 36 бронетранспортерів Piranha V с колісною формулою 8x8. Ці машини були виготовлені у Швейцарії компанією General Dynamics European Land Systems - MOWAG (GDELS-MOWAG).

Церемонія пройшла на Бухарестському машинобудівному заводі (Uzina Mecanică București SA - UMB) за участі міністра національної оборони Румунії Ніколае-Іонел Чуке та начальника штаба оборони генерал-лейтенанта Даніеля Петреску.

Читайте також: БТР-4Е: як в Нацгвардії удосконалюють майстерність у бойовому застосуванні (відео)
Бронетранспортер
Бронетранспортери на заводі в Бухаресті

Отримані бронетранспортери надійдуть на озброєння дислокованого в Крайові 26-го піхотного батальйону румунської багатонаціональної бригади "Південь-Схід".

Передача цих бронетранспортерів була здійснена із затримкою на 20 місяців стосовно термінів, прописаних у контрактів, через проблеми з інтеграцією комплексу озброєння ізраїльського виробництва на ці БТР в румунському виконанні.

Piranha V
Piranha V

Нагадаємо, у січні 2018 року в рамках планів румунської армії з модернізації застарілого парка колісних броньованих машин GDELS підписала контракт з румунською армією на постачання до 227 колісних броньованих машин Piranha V у шести різних конфігураціях. Машини будуть виготовлятися в Румунії в рамках проєкту стратегічного співробітництва й передачі технологій між GDELS і Бухарестським машинобудівним заводом.

Piranha V
Piranha V

Бронетранспортер Piranha V був представлений влітку 2010 під час виставки Eurosatory в Парижі, Франція.

У порівнянні з попередніми версіями, Piranha V має вищий рівень захисту, більший внутрішній об’єм, більшу мобільність. Він може бути оснащений широким спектром озброєння в пілотованій чи безпілотній конфігурації, озброєний ручними кулеметами, автоматичними гарматами тощо.

Читайте також: ДП КБТЗ відремонтувало дев'ять БТР-80 (фото)