xcounter
#

Російський виробник комплексів РЕБ "Красуха" не впорався з апаратами ШВЛ - горять як сірники

589
Російський виробник комплексів РЕБ "Красуха" не впорався з апаратами ШВЛ - горять як сірники

Апарати штучної вентиляції легенів виробництва концерну КРЕТ стали причиною загибелі пацієнтів в РФ

Апарати штучної вентиляції легенів, виробництва "Уральського приладобудівного заводу", що входить до складу концерну "Радіоелектронні технології" (КРЕТ) корпорації "Ростех", стали причиною загибелі пацієнтів в російських лікарнях.

Для КРЕТ виробництво ШВЛ є не основною діяльністю. Це російське оборонне підприємство є розробником систем радіоелектронної боротьби, серед яких: комплекс "Ричаг-АВ", системи РЕБ сімейства "Хібіни" для літаків "Су", наземні комплекси сімейств "Красуха" та "Москва", багатофункціональні комплекси "Ртуть-БМ" і т.д.

Читайте також: COVID-19 по-турецьки: поки в Україні "розгойдуються", у Туреччині вже серійно випускають апарати ШВЛ
ШВЛ "Авента-М" виробництва УПЗ

Так, увечері 9 травня 2020 року сталася пожежа в міській клінічній лікарні імені С. І. Спасокукоцького в Москві. Її причиною, в результаті якого загинула одна людина, за даними російських ЗМІ, стала несправність одного з апаратів ШВЛ. Пізніше, вранці 12 травня у лікарні Святого Георгія в Петербурзі сталася ще одна пожежа, під час якої загинуло п'ятеро осіб. Губернатор Санкт-Петербурга Олександр Бєглов заявив, що причиною пожежі стало загоряння одного з апаратів ШВЛ. Джерело російської агенції ТАСС в правоохоронних органах повідомило, що обидва апарати, що спалахнули, були випущені на УПЗ.

13 квітня 2020 року «Росздравнадзор» повідомив про призупинення обігу апаратів "Авента-М", вироблених з 1 квітня 2020 року.

Відомо, що УПЗ, який входить до концерну КРЕТ, з 2013 року випускає апарати ШВЛ "Авента-М". Це один з масових апаратів в Росії.

В кінці березня 2020 року російський уряд призначив КРЕТ єдиним постачальником апаратів ШВЛ для потреб медичних установ.

В квітні 2020 року КРЕТ уклав контракти на поставку 8,7 тис. апаратів з російськими лікарнями, урядами регіонів і Мінпромторгу. Згідно з контрактом з Мінпромторгу, КРЕТ до кінця поточного року має поставити в регіональні лікарні 6,7 тис. апаратів ШВЛ "Авента".

Варто зазначити, що Росія літаком поставила апарати "Авента-М" до США. Борт прибув 1 квітня в Нью-Йорк. Влада США заявила, що планує прийняти рішення про використання апаратів "Авента-М", наданих Росією, після з'ясування причин загоряння в російських лікарнях.

"Авента-М", відповідно до заяв виробника, має можливість передачі даних по Wi-Fi у внутрішньолікарняну та міжлікарняну мережу, інтелектуальні функції, аналітичні програми переведення пацієнтів на самостійне дихання.

1РЛ257 «Красуха-4» - російська система радіоелектронної боротьби, виробництва КРЕТ

Окремо слід нагадати, що КРЕТ також є розробником авіоніки для російської військової авіації, в тому числі для ПАК ФА, Су-35С, Ка-52 "Алігатор", Мі-171А2, Як-130, МІГ-29К / КУБ, Іл-476, Ту-204СМ, а також для пілотованого космічного корабля "Союз ТМА"».

Читайте також: РЕБ України: "Мандат" на монополію в ефірі