xcounter
#

Російський ударний БПЛА "Орион" знищив копію дрона ОБСЕ - до відео є питання

БПЛА "Орион"
БПЛА "Орион"
8120

БПЛА "Орион" нібито знищив БПЛА Camcopter S-100, який використовується ОБСЕ, проте опубліковане відео викликає цілий ряд запитань

У РФ показали дуже дивне знищення ударним БПЛА "Орион" дрона "Горизонт Эйр S-100", копію Camcopter S-100, який використовується Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ на Донбасі.

Повідомляється, що "міністерство оборони РФ влаштувало дуель дронів, під час якого вперше продемонструвало можливість безпілотника "Оріон" знищувати інші БПЛА у повітрі".

Читайте також: ЗСУ вперше в 2021 року використали "Фурію" для контрольних стрільб артилерії

Водночас до самого відео виникає ціла низка питань. На відео російський "Оріон" здійснює пуск ракети, яка нагадує протитанкову керовану ракету "Корнет".

БПЛА Оріон
Пуск з БПЛА керованої ракети "Корнет" не викликає питань, а ось до можливості керувати нею - так

Водночас на сповільненому відео самого знищення БПЛА видно лише "трасер".

Орион бпла уничтожил
Мабуть глядачі мають повірити, що цей "промінь" і є "ракета"

При цьому цей "трасер" видно з обох ракурсів. І слід зазначити, що швидкість фільмування у стандартні 24 кадрів на секунду цілком вистачає для фіксації польоту ракети ПТРК.

Орион бпла уничтожил
З цього ракурсу "трасер" потрапив на п'ять кадрів.

Також викликає питання доволі кінематографічний вибух дрона, який супроводжується чорними клубами диму у кращій традиціях бойовиків "категорії Б".

Вибух
"Вибух вертольоту" у кращих традиціях кінематографу

Таким чином, опубліковане відео доволі дивне, як з точки зору самого процесу "знищення" дрона, який, судячи з усього, був забитий "піротехнікою", так і вибору БПЛА у якості цілі.

Значимо, що дрон, який був знищений - "Горизонт Эйр S-100" виробляється (або вироблявся) російським підприємством "Горизонт" спільно з австрійською компанією Schiebel. Фактично він є копію дрона Camcopter S-100, станом на 2017 рік було відомо про виробництво 30 таких БПЛА. Також Camcopter S-100 використовується ОБСЕ на Донбасі.

Camcopter S-100
Дрон Camcopter S-100 місії ОБСЕ

Читайте також: Штраф за Ан-178 для Перу, коли РСЗВ "Вільха-М" приймуть на озброєння та якою зброєю посилять бойові бригади СВ ЗСУ: події тижня від Defense Express