xcounter
#

Російський танкер намагався "сховатися" від "Гетьмана Сагайдачного", спустивши триколор

1422
Російський танкер намагався "сховатися" від "Гетьмана Сагайдачного", спустивши триколор

Екіпаж українського фрегата "Гетьман Сагайдачний" виявив російські розвідувальні кораблі та танкер, які порушували морське право

Українські військові моряки, які знаходилися на фрегаті "Гетьман Сагайдачний" під час проведення навчальних стрільб, вкотре зафіксували російські військові розвідувальні кораблі, що незаконно знаходилися в окупованих і стратегічно важливих морських ділянках.

Окрім кораблів Чорноморського флоту, у районі Голіцинських газових родовищ українські моряки виявили російський танкер, який рухався зі сторони окупованих морських районів. Побачивши український фрегат, екіпаж танкера спустив російський прапор з флагштоку, аби екіпаж "Гетьмана Сагайдачного" не зміг його зафіксувати.

Читайте також: Мінна загроза на морі

Зазначається, що під час перебування в морі фрегат "Гетьман Сагайдачний" виконав низку навчально бойових завдань: провів стрільби з корабельної артилерійської установки АК-100 та знищив умовного противника із зенітної автоматичної артилерійської 30-мм установки АК-630, а також вперше за декілька років корабель провів стрільби з пускового ракетного комплексу ПК-16 задля забезпечення радіоелектронних перешкод, які створюють так звані "хмари" для виведення з курсу наведених на корабель ракет.

Читайте також: Оцінка перспектив: що очікувати на ринку торпед