xcounter
#

Росіяни "виймають" зі складів іржаві КРАЗи, їм потрібні самохідні мости

5312
Рашисти розгортають самохідний міст ТММ-3, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашисти розгортають самохідний міст ТММ-3, ілюстративне фото довоєнних часів

Схоже, Кремль все ще сподівається накопичити сили для нового наступу проти ЗСУ

У відкритому доступі з’явились фото, які вказують – армія РФ почала знімати зі складів зберігання свої старі шасі типу КрАЗ-255Б1, котрі за час простою встигли буквально покритись іржею. Ці фото були відзняті начебто в одному із міст РФ за Уралом.

Раз ешелон з цими машинами стояв взагалі на запасній колії на "сортувальній гірці", значить ці іржаві вантажівки призначені не для швидкого оснащення "мобіків". Скоріше – для "довготривалих" цілей, на кшалт відновлення чисельності парку самохідних мостів типу ТММ-3 чи понтонних переправ, для поставки яких і може використовуватись шасі типу КрАЗ-255Б1.

Читайте також: Техніка рашистів після зустрічі з ТМ-62: як миколаївські десантники перетворили на попіл зброю армії РФ (відео)

Армія РФ може мати дві причини, чому їй раптом знадобились навіть іржаві КРАЗи. Версія перша, найбільш передбачувана – рашисти намагаються в поточному режимі "перекрити" свої втрати в автомобілях і техніці інженерних військ.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 27 вересня 2022 року орки вже втратили 3730 одиниць автомобільної техніки різних типів та 131 одиницю спеціальної техніки різних типів, зокрема для інженерних військ.

Втрати армії РФ станом на 27 вересня 2022 року

Але тут не варто відкидати й другу версію, менш передбачувану та не настільки очевидно. Не варто виключати, що Кремль все ж спробує використати частину "контингенту", набраного за "частковою мобілізацією", для створення подоби нового ударного угрупування. За "класикою" російської військової думки, для наступальних дій неодмінно потрібна інженерна техніка.

Наскільки такі заходи можуть мати практичних ефект – рашистських військових ніколи не цікавить. Вони ж, наприклад, "здогадались" послати піхоту в бій на Ізюмському напрямку під прикриттям "інженерного танка" ИМР-2 з дещо передбачуваним результатом – повна утилізація всіх окупантів, що пішли в атаку.

Знищений рашистський ТММ-3 на Чернігівщині, квітень 2022 року, фото - Arson Xudosi
Читайте також: Знищено станцію РЕБ, яку можна записати в категорію "цінна зброя армії РФ": скільки всього таких зразків втрачено