xcounter
#

Росіяни вигадали нову тактику для штурмових груп із використанням антидронових коконів

18435
Російські загарбники висуваються для атаки під антидроновими коконами на позиції ЗСУ, грудень 2023 року, зображення з відкритих джерел
Російські загарбники висуваються для атаки під антидроновими коконами на позиції ЗСУ, грудень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Небезпека цієї тактики в тому, що вона спрямована і на "обман" наших дронів, і на відволікання піхоти також

Сьогодні у відкритому доступі з’явилась інформація про те, що російські окупанти намагаються використовувати нову тактику для своїх штурмових груп. І це вони показали під час атаки на позицію однієї із бригад ЗСУ.

Справа була так – одна штурмова група пішла в "лобову атаку" на наших оборонців, але виявилось, що це був "відволікаючий маневр". Бо при цьому із флангів намагалась "зайти" інша штурмова група ворога, яка рухалась взагалі повзком, і бійці якої були накриті щось на кшалт антидронового "кокона" чи "накидки".

Окрема проблема в цій ситуації полягала в тому, що рашистів під антидроновими коконами не було видно в тепловізор. І саме для такого формату атаки ворог обрав час, коли через погоду наші військові були обмежені у використанні безпілотників.

При цьому, як можемо зрозуміти, повідомлень про використання бронетехніки для підтримки цієї атаки зі сторони рашистів – не було.

Тому можливо, це ворог поки лише відпрацьовує нову тактику дій для своїх штурмових груп із використанням усього можливого спеціального екіпірування, що в свою чергу, потребує посиленої уваги.

Тут про всяк випадок варто нагадати, що вперше про використання росіянами термокамуфляжу для маскування тепловізора стало відомо ще у квітні 2023 року. Про цю розробку рашистські "воєнкори" активно говорили на своїх ресурсах, однак активного використання такої амуніції на полі бою зі сторони ворога поки що не фіксувалось.

Водночас, у жовтні 2023 року стало відомо, що в Україні почали шити термокамуфляж для маскування від тепловізорів. Defense Express навіть в окремій публікації розповідав, як це працює і чи дійсно допомагає.

Приклад роботи термокамуфляжу вітчизняної розробки