xcounter
#

Росіяни почали "розносити" гаубиці, щоб не програти нам контрбатарейну боротьбу (відео)

15618
Артилерія ЗСУ, ілюстративне фото довоєнних часів
Артилерія ЗСУ, ілюстративне фото довоєнних часів

Але знищувати артилерію рашистів "поодинці" нашим воїнам навіть простіше, аніж "накривати" одразу цілу батарею

У відкритому доступі з’явилось відео, що розповідає про те, як наша артилерія буквально в три прийоми "накрила" позицію ворожої одиночної гаубиці типу "Мста-Б" калібру 152 мм. Спочатку наші гармаші уразили ворожий боєкомплект, наступним кроком була знищена "Мста-Б". А на третій крок були ліквідовані артилеристи орків, які намагались заховатись у чиємось недобудованому маєтку, який вирішили використовувати як імпровізований "укріпрайон".

Тут звертає на себе увагу сама спроба росіян перейти на тактику використання "одиночних" гаубиць калібром 152 мм. Очевидно, орки почали так вчиняти, бо бояться нам програти контрбатарейну боротьбу. Тим більш, уже був випадок, що артилерія ЗСУ "винесла" одразу батарею російських Мста-Б лише влучним попаданням по боєкомплекту.

Читайте також: Перші успіхи M777A2 на полі бою в Україні: російська САУ проти американської гаубиці в руках ЗСУ (відео)

Але з іншої сторони, коли рашисти почали "розносити" свої гаубиці, то так зробили себе ще більш уразливими. Як можемо судити за відео зверху, наш дрон міг в реальному часі коригувати вогонь наших гармашів. І дістати цю "пташку" в орків можливості не було, через дефіцит сил та засобів.

Артилерія ЗСУ, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Рашисти "на папері" відновлюють боєздатність, техніка зі складів в частини не доходить