xcounter
#

Росіяни можуть вдарити надзвуковими крилатими ракетами по Києву та Вінниці

209512
Пуск крилатої ракети Х-22 із бомбардувальника Ту-22М3 рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск крилатої ракети Х-22 із бомбардувальника Ту-22М3 рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Підльотний час таких ракет до цілі може складати менше 10 хвилин, для запуску рашисти відпрацьовують маршрут польоту бомбардувальників із Смолєнска до тимчасово окупованого Криму

Defense Express із власних джерел стало відомо, що ворог зараз намагається визначити нові рубежі для запуску крилатих ракет повітряного базування по цілям на території України.

Зокрема відомо, що у травні цього року екіпажі дальніх бомбардувальників Ту-22М3 зі складу 52-го важкого бомбардувального авіаполку (ВБАП) виконали умовні пуски ракет над північною частиною тимчасово окупованого Криму, в районі Роздольного.

Читайте також: Рашисти застосували ракети-"літаючі вагони" для удару по Кременчуцькому НПЗ
Ворожий Ту-22М3 з ракетами Х-32, ілюстративне фото довоєнних часів

Це може вказувати, що ворог може готуватись до ударів по Києву та Вінниці за допомогою надзвукових крилатих ракет Х-22 радянського виробництва або ж ракет Х-32 сучасного виробництва – лише такі КР можна запускати із стратегічних бомбардувальників Ту-22М3.

Важлива деталь – 52-ий ВБАП рашистів базується на аеродромі Шайковка поблизу Смолєнска. Відповідно, маршрут орків до можливого нового рубіжу для запуску КР повітряного базування так і виглядає – від району Смолєнска до півночі тимчасово окупованого Криму.

Рашистський Ту-22М3 з крилатими ракетами Х-22, ілюстративне фото з відкритих джерел

Небезпека такого задуму ворога полягає в тому, що можлива глибина ураження об’єктів на території України з використанням Х-22 чи Х-32 може збільшитись одразу на 150 км, і в цю зону ураження можуть увійти і Київ, і Вінниця.

Підльотний час цих КР до цілі може зменшитись до 9 хвилин. Маса бойової частини ракет типу Х-22 або Х-32 сягає 1 тонни, ймовірне відхилення від цілі складає мінімум 350 метрів, і удар такими КР може мати руйнівні наслідки. Наприклад, як це учора відбулось із Лозовою в Харківській області.

Для удару по Будинку культури в Лозовій Харківської області 20 травня 2022 року рашисти могли використати крилату ракету типу Х-22 або Х-32, зображення з відкритих джерел

Читайте також: У Пентагоні прокоментували можливість постачання Україні протикорабельних ракет Harpoon або NSM