xcounter
#

Росія хизується "Раттю": новий лазерний комплекс боротьби з безпілотниками

Мобільний лазерний комплекс по боротьбі з безпілотниками з назвою "Рать"
Мобільний лазерний комплекс по боротьбі з безпілотниками з назвою "Рать"
2036

Російські фахівці на військово-технічному форумі "Армія-2020" показали мобільний лазерний комплекс по боротьбі з безпілотниками з назвою "Рать". Поки що зважаємо на рекламні заяви та ТТХ, виголошені розробниками. І розуміємо, що цю зброю у перспективі агресор буде прагнути випробувати у протидії з українськими безпілотниками. Звісно, у разі якщо це не фейкова система, що доволі часто спостерігається з російськими заявами щодо розробок, які "не мають аналогів".

Багатофункціональний мобільний комплекс "Рать" призначений для виявлення і класифікації безпілотних літальних апаратів, придушення їх радіоелектронних засобів надвисокочастотним випромінюванням, фізичне знищення лазерними засобами ураження.

Склад комплексу:

Читайте також: Партія станцій РЕБ передані українській армії
  • бронеавтомобіль СБА-70К2,
  • РЛС виявлення,
  • система спрямованого радіоелектронного придушення,
  • комплекс автоматичного розпізнавання і придушення телекомунікаційних каналів управління безпілотників,
  • система спрямованого лазерного знищення,
  • оптико-електронна оглядово-пошукова система,
  • єдина інтелектуальна бортова система бойового управління, що забезпечує інтеграцію, обробку і відображення інформації.
У кабіні мобільного лазерного комплексу "Рать".

РЛС здатна виявити безпілотник з ефективною поверхнею відбиття 0,01 кв.м та швидкістю до 200 км / год на дальності в 3,5 км. Блок надвисокочастотного випромінювання може придушувати електроніку дронів у радіусі 2,5 км.

"Рать": вид на лазерний блок спереду

Також здійснюється цілодобове сканування повітряного простору в автоматичному режимі без участі людини. Комплекс здатний розпізнавати і придушувати телекомунікаційні канали в діапазоні 2 ... 6 ГГц в сфері радіусом до 1 км.

Якщо безпілотник все-таки прорветься, то на дальності 1 км він має буде знищений лазерним ударом. При цьому відбувається не тільки осліплення оптики дрона, а й фізичне руйнування літального апарату, заявляють розробники.

Щоправда, не надано детальної інформації про роботу такої лазерної системи.

Рать
Мобільний лазерний комплекс по боротьбі з безпілотниками "Рать".

Комплекс "Рать" базується на оригінальному броньованому шасі, в якому широко використані елементи КаМАЗа. Технічні характеристики бронеавтомобіля СБА-70К такі: запас ходу - 1000 км, крейсерська швидкість - 90 км / год, колісна формула - 6х6 з повним пиводом. Автомобіль захищений від ураження стрілецької зброї калібром 7,62 мм. Корпус СБА-70К витримує підрив під колесом фугасу до 4 кг в тротиловому еквіваленті. Дальність пересування на пробитих колесах - до 50 км зі швидкістю 50 км / год.

Створено бойової лазерний комплекс "Рать" Науково-виробничим підприємстваом "Істок" імені А. Шокіна.

Читайте також: ​ОБСЄ зафіксувала на Донбасі новий російській комплекс РЕБ