xcounter
#

Партія станцій РЕБ передані українській армії

1040
Р-330КВ1М здатний блокувати роботу більшості сучасних короткохвильових радіостанцій на відстанях у сотні кілометрів
Р-330КВ1М здатний блокувати роботу більшості сучасних короткохвильових радіостанцій на відстанях у сотні кілометрів

Партія автоматизованих станцій радіоперешкод короткохвильового діапазону Р-330КВ1М передані Збройним силам України

Збройним силам України передана партія автоматизованих станцій радіоперешкод короткохвильового радіозв'язку Р-330КВ1М виробництва державного підприємства "Центральне КБ "Протон" зі складу ДК "Укроборонпром".

Як зазначило керівництво "Протона", удосконалення основних параметрів дозволяє значно поліпшити виявлення та місцевизначення ворожих джерел радіовипромінювання, збільшити відстані постановки завад для дезорганізації радіозв’язку противника. Р-330КВ1М здатний блокувати роботу більшості сучасних короткохвильових радіостанцій на відстанях у сотні кілометрів.

Читайте також: РЕБ України: "Мандат" на монополію в ефірі

Відомо, що перший серійний зразок цієї станції радіоелектронної боротьби "Протон" поставив до ЗСУ в липні 2019 року. За результатами його бойової експлуатації фахівці конструкторського бюро виконали роботи з модернізації окремих вузлів станції, які суттєво підвищили її тактико-технічні можливості.

"Протон" виробляє автоматизовані станції радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку Р-330КВ1М (зі складу комплексу "Мандат"); пристрої радіомоніторингу систем зв’язку КХ-діапазону Р-677; радіомодеми передачі даних по КХ радіоканалів, цифрові радіоприймальники пристроїв КХ-діапазону К410, вузькосмугові пристрої радіомоніторингу УКХ діапазону, панорамні пристрої радіомоніторингу УКХ діапазону.

Р-330КВ1М – автоматизована станція радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку, яка здатна деорганізувати радіозв‘язок противника на відстані у декілька десятків кілометрів. Р-330КВ1М дозволяє блокувати роботу всіх сучасних короткохвильових радіостанцій, зокрема і тих, що створені спеціально для роботи в умовах активних радіоперешкод.

Комплекс "Мандат-Б1Е Р-ЗЗОУМ"

Р-330КВ1М є частиною комплексу Р-330УМ "Мандат", до складу якого також входять станції радіоперешкод ультракороткохвильового радіозв'язку, радіорозвідки і управління. Станція Р-330КВ1М може також працювати окремо від комплексу "Мандат".

Читайте також: Комплекс РЕБ "Мандат Б1Е" може оновитися