xcounter
#

Роботоносець, дрономет чи бойовий помічник: роботизована платформа "Скорпіон 3" від Temerland на "Зброя та Безпека-2021"

2875
Автоматична турель платформи "Скорпіон 3"
Автоматична турель платформи "Скорпіон 3"

"Скорпіон 3" – багатофункціональна роботизована платформа, що поєднує в собі різні функції

Компанія Temerland на виставці "Зброя та Безпека-2021" представила нову безпілотну роботизовану платформу – роботоносець "Скорпіон 3".

Це багатофункціональна роботизована платформа, яка може виконувати функції роботоносця, дрономета чи платформи для встановлення автоматичної турелі.

роботизована платформа
Роботизована платформа "Скорпіон 3"

Роботоносець – одна з основних функцій "Скорпіона 3". Цей робот оснащений спеціальними ліфтами для двох роботів-сателітів, які виконують функцію моніторингу та збільшення дальності зв’язку.

Дрономет – не менш цікава функція цієї розробки, що представляє собою своєрідну базу та метальник різних літальних апаратів. Такі дрони після запуску виконують різні функції – зв’язну, розвідувальну чи ударну.

З автоматичною туреллю "Скорпіон 3" стає багатофункціональним вогневим засобом підтримки й розвідки рівня рота-батальйон для охорони периметрів і кордонів.

Скорпіон-3 бойовий робот

Бойова платформа оснащена двома бортовими комп’ютерами NVIDIA Jetson, які відповідають за обробку об’єктів та перешкод нейронною мережею з усіх боків, а також за спостереження за дорогою. Водночас два програмованих контролери PLC призначені для управління рухом роботизованої платформи та безпосередньо туреллю.

Особливості системи управління роботизованої платформи "Скорпіон-3". Джерело: Інформаційна картка Temerland

Роботизована платформа оснащена силовим агрегатом потужністю 20 к.с. Реальна дальність управління комплексом становить до 5 км. Може бути оснащений 12,7-мм кулеметом. Маса платформи без озброєння та боєкомплекту становить 370 кг.

Temerland
Джерело: Temerland
Читайте також: Битва дронів: Десантно-штурмові війська оцінили Ironclad, Ласка 2.0 та РСВК-М "Мисливець" (відео)