xcounter
#

РФ знайшла неочікуваного "ворога" для своїх оборонних підприємств

166115
РФ знайшла неочікуваного "ворога" для своїх оборонних підприємств

"Оборонка" РФ може постраждати від хакерів через власне програмне забезпечення

Підприємства російського оборонно-промислового комплексу можуть постраждати від програмного забезпечення російського виробництва.

Так, як повідомляє ГУР МОУ, підприємства "оборонки" окупантів проінформовані про небезпеку використання розроблених в Росії антивірусних програм, які розробляються у РФ, передусім лабораторією Касперського (це Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security, Kaspersky Total Security та інші).

Читайте також: Російський ОПК не може виконати план по виробництву нової зброї замість знищеної в Україні – ГУР МОУ

Річ у тім, що "закордонні хакери" під час атак на інформаційну структуру РФ використовують вразливості російського ПЗ. "Використання цих програм призводить до перехоплення управління комп’ютером, витоку інформації, можливості встановлення та виконання стороннього програмного коду та інше", – зазначають у ГУР МОУ.

Таким чином, одна з небезпек для підприємств російського ОПК виникла через санкції та російську політику "імпортозаміщення" – разом з тим, щоб ворог не зміг скористатися вразливістю російських програм, рекомендується, серед усього, "оновити програмне забезпечення".

Читайте також: Як рашисти намагались захистити свої танки "мішками" та "мангалами", і чому з цього нічого не вийшло