xcounter
#

РФ знадобилось дев’ять років на модернізацію Ка-226Т, зробленого під французькі двигуни

2128
Вертоліт Ка-226Т, фото з каталогу "Рособонэкспорта"
Вертоліт Ка-226Т, фото з каталогу "Рособонэкспорта"

Росіяни намагались продати такі вертольоти Індії, тепер шукають покупців серед арабських країн

Російська державна корпорація "Ростех" заявила, що завершила роботи по модернізації легкого багатоцільового вертольота Ка-226Т. Уже почались випробувальні роботи дослідного зразка цього вертольота.

"Ростех" хоче презентувати свій модернізований Ка-226Т на міжнародній виставці Dubai Airshow 2021, що триватиме з 14 по 18 листопада 2021 року в місті Дубаї, Об’єднані Арабські Емірати. Про це пише портал Air Recognition.

Читайте також: У РФ знову "граються" з цінами щодо льотної години Су-75 Checkmate, обіцяють всього декілька тисяч доларів
"Виставковий" екземпляр модернізованого Ка-226Т, фото - прес-служба "Ростеха"

Прес-служба самого "Ростеху" зазначає, що модернізація Ка-226Т стосувалась головним чином конструкції фюзеляжу вертольоту.

Зокрема, корпус був "перешитий" із використанням полегшених матеріалів, несучий гвинт кріпиться на нову колонку. Конструкції паливної системи стали більш ударостійкими. Також вертоліт Ка-226Т отримав оновлене бортове та навігаційне обладнання.

Російський вертоліт Ка-226Т, фото ілюстративне

Головна особливість Ка-226Т – це якраз силова установка західного виробництва. Початково цей вертоліт проектувався під двигун Arrius 2G1 французького виробництва, опціонально допускається використання двигуна Rolls-Royce 250C.

За даними з відкритих джерел, росіяни почали модернізацію Ка-226Т ще в 2012 році, з "прицілом" на ринок Індії, гвинтокрил позиціонувався як "пошуково-рятувальний" Однак в 2015 році Індія передумала купувати російський Ка-226Т. Тепер, схоже, росіяни шукатимуть покупців на свій легкий вертоліт в країнах арабського світу.

За деякими даними, модернізовані вертольоти Ка-226Т збиралась купувати Росгвардія РФ. "Базовий" варіант Ка-226 використовують зокрема підрозділи російської ФСБ.

Російський вертоліт Ка-226Т, фото ілюстративне
Читайте також: На фоні "гібридної" агресії Лукашенко Польща поновить розвідувальну апаратуру для Су-22