xcounter
#

На фоні "гібридної" агресії Лукашенко Польща поновить розвідувальну апаратуру для Су-22

1773
Польща - єдина країна Європі, що досі тримає в строю радянські Су-22
Польща - єдина країна Європі, що досі тримає в строю радянські Су-22

Зараз ці літаки в складі польських ВПС використовуються лише для підготовки пілотів

Служба логістики збройних сил Польщі та Інститут технологій військово-повітряних сил (ITWL) Польщі уклали контракт вартістю 4 мільйони злотих (або близько 30 мільйонів гривень) на відновлення та модернізацію розвідувальної апаратури для літаків Су-22. Про це пише портал Defence24.

Польський Су-22 йде на зліт, фото ілюстративне

За умовами угоди, спеціалісти ITWL мають провести модернізацію підвісних блоків розвідувальної апаратури W8 до версії W8M, та підвісні блоки розвідувальної апаратури W6 до версії W6M.

Читайте також: Білорусь готується до перших пусків ракет "Полонез" на 300 км, у Польщі емоційно оцінюють ризики

Ці блоки із оптико-електронними станціями стоять на озброєнні польських ВПС для оснащення Су-22. Але схоже, що ця апаратура тривалий час зберігалась в непрацездатному стані, бо відомо, що літаки Су-22 в складі ВПС Польщі зараз не використовуються для виконання бойових завдань.

Су-22 - "літаюча парта" ВПС Польщі, фото ілюстративне

Зараз військово-повітряні сили Польщі мають у своєму розпорядженні 12 одномісних літаків Су-22М4 та шість двомісних навчально-бойових літаків Су-22УМ3К, які використовуються для підготовки польотів, операторів РЛС та операторів JTAC – навідників на повітряні цілі.

Польща – єдина країна Європі, що досі використовує літаки Су-22. Польські збройні сили планують списати свої Су-22 у 2025 році, одразу після початку поставки новітніх F-35.

Ремонтні роботи на одному із польських Су-22, фото ілюстративне

Щоб зберегти до цього часу льотну придатність для Су-22, у серпні 2021 року Міноборони Польщі витратило на ремонтні роботи 50 мільйонів доларів, або ж 160 мільйонів злотих.

Слід окремо відзначити, що польські військові зайнялись ремонтом розвідувальної апаратури для Су-22 на тлі витка "гібридної агресії", яку проти Польщі розв’язав режим Лукашенко.

Стрій польських Су-22, фото ілюстративне
Читайте також: Лукашенко влаштував "війну мігрантами" проти Польщі, до чого готуватись Україні