xcounter
#

РФ заявляє про поставку партії БМП-3, на яких будуть "глушилки" проти дронів

3101
Відправка партії БМП-3 для армії РФ, осінь 2023 року, стоп-кадр з пропагандистського відео
Відправка партії БМП-3 для армії РФ, осінь 2023 року, стоп-кадр з пропагандистського відео

Країна-агресор каже, що почала виробляти бронемашини з дещо покращеними характеристиками

Російські пропагандисти заявили, що "Курганмашзавод" поставив для армії РФ чергову партію нових БМП-3. Кількість машин не розкривається, але при цьому стверджується, що нові бойові машини піхоти для російських окупаційних військ отримали кріплення для установки додаткових бронелистів та протикумулятивних решіток в бортовій та передній проекціях.

Більш того – рашисти стверджують, що нові БМП-3 для армії РФ зможуть оснащатись засобами РЕБ, котрі в свою чергу начебто будуть здатні "глушити" безпілотники Сил оборони України. Випробування таких "глушилок" вже начебто відбувається, розповідає польський портал Defence24.

Читайте також: Росія ще 40 років назад вперше підняла в повітря Ми-28, але чому досі його допрацьовує
Відправка партії БМП-3 для армії РФ, осінь 2023 року, стоп-кадр з пропагандистського відео

Деталь про наявність кріплень для установки додаткових бронелистів та протикумулятивних решіток навряд чи можна назвати новою. Бо уже в квітні 2023 року мала місце тенденція, що Рашисти повісили на БМП-3 рідкісний захист 675-сб3КДЗ (по суті набір решіток та іншого додаткового захисту), але це їх не "врятувало" від утилізації під Вугледаром.

А от деталь про плани окупантів установити РЕБ на БМП-3 для боротьби з нашими дронами слід якраз звернути особливу увагу. Хоча поки нема жодних характеристик щодо того, як саме має виглядати така "глушилка", і які реальні можливості вона матиме.

Знищена під Вугледаром ворожа бронетехніка, зокрема БМП-3, квітень 2023 року, джерело - командувач ОСУВ "Таврія" бригадний генерал Тарнавський

За даними The Military Balance 2023, на початок цього року в розпорядженні армії РФ було орієнтовно 400 одиниць БМП-3/БМП-3М.

За заявами російських пропагандистів, у І кварталі 2023 року той же "Курганмашзавод" зробив до 106 нових БМП-3 та провів капремонт від 60 машин цього типу. Але навряд чи це дає підставу екстраполювати, що загалом за 2023 російський ВПК здатен буде виготовити до 400 одиниць БМП-3.

Нові БМП-3 в цехах рашистського "Курганмашзаводу", листопад 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Як Болгарія робила БМП-23 на шасі від МТ-ЛБ, і наскільки це було вдало