xcounter
#

РФ відновила ще одне забуте з Першої світової - пішохідні танки (відео)

6190
РФ відновила ще одне забуте з Першої світової - пішохідні танки (відео)

Російські військові спробували провести штурм у чомусь, що дуже схоже на ванну, але знову відсилає до боїв Першої світової

Без перебільшення вкрай дивне відео, яке було знято з квадрокоптера демонструє, що ворог почав використовувати дуже незвичні конструкції на полі бою. І за своєю дивакуватістю вони перевищують навіть танк-сараї, кількість яких у ворога активно зростає.

Бо тепер зафіксовано використання об'єкта, який схожий на звичайну ванну, і якому переміщується загарбник. З боку Defense Express зазначимо, що поки немає жодної додаткової інформації, включно із тим, чим цей бойовий епізод завершився. Але є враження, що мова йде про воскресіння ще однієї риси Першої світової війни - так званих пішохідних танків.

Читайте також: Літак ASC 890, Saab 340 AEW&C, від Швеції: що він може та чому це дійсно надважливо для F-16

Оновлено: як згодом стало відомо, мова дійсно йде про ванну, але в ній ніхто не знаходиться. Як виявилось між двома російськими позиціями простір між яким знаходився під вогневим контролем ЗСУ була утворена імпровізована "поромна" переправа шляхом перетягування тросами звичайної ванни. В результаті така спроба ворога передавати на відсічену позицію боєприпаси та провіант завершилась цілком логічно.

Далі залишаємо текст без змін.

Бо тоді на фоні величезних втрат у живій силі під час безрезультатних штурмів почали з'являтися рішення із створенням індивідуального захисту від куль та уламків. Але до винайдення синтетичних матеріалів було ще далеко, а сталевий захист був дуже важким. Тому почали з'являтися рухомі бронещити чи капсули розраховані на одного бійця, який мав їх штовхати.

Найвідомішим зразком того часу став французький Bouclier roulant - рухомий щит, який був створений у 1915 році. Заявлена швидкість - 40 метрів за хвилину, яку мав забезпечувати боєць, який не лише мав це штовхати перебуваючи у середині, а ще й відстрілюватись з пістолета через бійниці та робити проходи у колючому дроті.

Bouclier roulant пішохідний танк

Питання на скільки у Франції такі конструкції були розповсюджені є дискусійним, з оцінками у межах десятків одиниць та обмеженим бойовим використанням через спірну ефективність. Більше того, вже через певний час необхідність у таких виробах зникла остаточно, бо на полі бою вперше з'явились танки.

Bouclier roulant пішохідний танк

Аналогічні конструкції виникали у інших арміях, зокрема існують фотографії, як би це зараз назвали, концептів чи дослідних зразків, російської армії. Які також часто називались окопними щитами.

пішохідний танк перша світова окопні щити

Також існував ще один відомий та концептуально схожий проєкт з Австоро-Угорщини з носимою конструкцію-трансформером.

пішохідний танк перша світова окопні щити

Але дуже схоже, що у вже сучасній РФ вирішили повторити досвід тих часів й реалізувати щось дуже схоже з ідеями понад сторічної давнини. При цьому на фоні тих самих проблем. Але тепер дійсно мова йде про унікальні російські аналоговнєтні технології.

Читайте також: Що це за БТР Pbv 302, які абсолютно всі віддає Швеція на посилення ЗСУ та скільки їх
ТЕГИ Війна