xcounter
#

РФ продовжує набирати гарматне м'ясо стотисячними партіями: оголошено весняний призив до плану на 0,4 млн "контрактників"

У РФ оголосили весняний призив на 147 тисяч до плану на 400 тисяч "контрактників"
У РФ оголосили весняний призив на 147 тисяч до плану на 400 тисяч "контрактників"
2112

Кремль збільшив кількість строковиків у новому призові, а для гарматного м'яса розширив кількість пунктів з вербування

У РФ з 1 квітня розпочинається весняний призов на строкову службу, який триватиме до 15 липня, із загальним планом на 147 тисяч осіб. Кількісний параметр більше за три минулих призови, зокрема восени 2022 року оголошений план був на 120 тисяч, весною - 134,5 тисячі, а восени 2022 року - 127,5 тисячі осіб.

Також у міноборони РФ зробили певні висновки з минулого призову і тепер "вручати" повістки будуть в електронному вигляді, для чого сформували електрону базу призовників.

Читайте також: Морська піхота США має "зайві" ударні AH-1W SuperCobra, і уже продає ці машини на експорт

На додачу до цього у РФ у вересні минулого року посилили відповідальність за ухилення від військової служби, яка складає до 2-х років позбавлення волі, а у випадку ухилення від призову вже після прибуття до військкомату - до 5 років.

мобілізація рф

Паралельно з призовом на строкову службу у РФ намагаються збільшити кількість контрактників, для чого була розширена мережа вербувальних пунктів. За інформацією Bloomberg у регіони РФ спустили загальний план на 400 тисяч контрактників, а "цільовою аудиторією" визначені жителі сільської місцевості та особи з досвідом служби у силових структурах.

За задумом таке масове вербування контрактників має дозволити Кремлю уникнути мобілізації. Саме тому начальник Головного організаційно-мобілізаційного управління генштабу РФ Цимлянський під час брифінгу зазначив, що планів на "другу хвилю мобілізації" немає, мовляв, вистачає "добровольців".

Але, як вже неодноразово показувала практика оголошені у Москві плани часом мають зовсім протилежну реалізацію. Окремим питанням є проведення у РФ демобілізації військових строкової служби минулих призовів, якої може не відбуватись попри заяви Кремля.

Читайте також: В хід пішла сітка рабиця: у російській армії "бронюють" БМП, але є те, що буде ефективно працювати