xcounter
#

РФ підготувала теракт на ЗАЕС з витоком радіації: дані розвідки оголосив Президент України

5392
РФ підготувала теракт на ЗАЕС з витоком радіації: дані розвідки оголосив Президент України

Знищення ЗАЕС матиме наслідки для всього континенту, а не лише для України

Запорізька атомна електростанція, яка є найбільшою у Європі та складається з шести енергоблоків, вже підготовлена окупаційною владою РФ до теракту з викидом радіації.

Про це офіційно повідомив Президент України Володимир Зеленський, який зазначив, що дані отримано українською розвідкою.

Читайте також: Після проблем з "гаубицями-самовбивцями" та гнилими Humvee, у США будуть розбиратися з проблемами на складах

"Зараз наша розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції - терористичного акту з викидом радіації. Вони все підготували для цього. Ми передаємо всю наявну інформацію нашим партнерам - кожному у світі. Усі докази. Європа, Америка, Китай, Бразилія, Індія, арабський світ, Африка - усі країни, абсолютно всі мають це знати. Міжнародні організації… Усі", - йдеться у зверненні Президента.

Він також зазначив, що аналогічна підготовка була проведена й на Каховській ГЕС, яка була підірвана окупантами, відповідні докази цього вже зібрані. І про підготовку до цього теракту Україна також попереджала.

Нагадаємо, що про мінування об'єктів на території ЗАЕС публічно стало відомо ще у серпні минулого року.

Читайте також: Чонгарські мости перерізають: чим могли вдарити та стратегічне значення