xcounter
#

РФ перекинула в Ростовську область підрозділ морпіхів Каспійської флотилії

1823
Головне завдання морської піхоти Каспійської флотилії – імітація гегемонії Кремля в акваторії Каспійського моря
Головне завдання морської піхоти Каспійської флотилії – імітація гегемонії Кремля в акваторії Каспійського моря

Росіяни стверджують, що мета таких дій – проведення "тактичних дослідницьких навчань" на полігонах поблизу кордону з Україною

Прес-служба Міноборони РФ пише, що планує задіяти підрозділи морської піхоти Каспійської флотилії та мотострілецькі підрозділи 58-ої армії Південного війського округу для проведення в Ростовській області "тактичного дослідницького навчання".

Про деталі таких навчань говорять "обтічно" і "барвисто". Начебто планується задіяти до 600 морських піхотинців Каспійської флотилії та до 150 одиниць техніки та озброєння.

Читайте також: Флот закритого моря: чи зможе Путін для війни проти України задіяти Каспійську флотилію
Морські піхотинці Каспійської флотилії РФ виконують мінометні стрільби, ілюстративне фото з відкритих джерел

Підрозділи "каспійських" морпіхів та мотострілецькі частини будуть включати в склад батальйонних тактичних груп, які мають виконати доволі широкий спектр задач.Мова зокрема перехід в наступ при бойовому зіткненні з "умовним противником"; перехід до оборони на широкій ділянці фронту за умови, що противник активно використовує ударні БПЛА; висадка повітряного тактичного десанту в тил противника, що виконує оборону.

До цього моменту головним завданням, яке відпрацьовували морські піхотинці Каспійської флотилії РФ була висадка на необладнане узбережжя противника, ілюстративне фото з відкритих джерел

Основним озброєнням "каспійських" морпіхів РФ будуть БТР-82А, придані артилерійські та мінометні підрозділи. Армійська і тактична авіація Південного військового округу буде виконувати повітряну підтримку таких дій.

Тут варто пригадати, що морська піхота Каспійської флотилії має принципово інші завдання, аніж дії на кордоні з Україною. Кремль має "тертя" з країнами, що омиваються водами Каспійського моря, тому зараз для усіх підрозділів Каспійської флотилії головне завдання – це імітація гегемонії РФ в регіоні.

Для демонстрації сили на кордоні з Україною Кремль уже вимушений "оголяти" свої сили на південних рубежах РФ

Тому можна зробити таке припущення. РФ у цьому році активно проводила маневри своїх військ на кордоні з Україною, з метою психологічного та воєнно-політичного тиску на нашу державу, як приклад – ті ж навчання "Запад-2021".

Але схоже, що такі маневри виснажили в першу чергу саму армію РФ, тому й довелось перекидати "свіжі" підкріплення аж з берегів Каспійського моря.

Якщо Кремль знову починає "бряцати зброєю" - це вірна ознака нових проблем в армії РФ
Читайте також: ЗСУ провели перші в цьому році бойові стрільби ЗРК С-125 та "Оса-АКМ"