xcounter
#

РФ хоче створити ядерний "плацдарм" в Білорусі

3580
РФ хоче створити ядерний "плацдарм" в Білорусі

РФ планує "розмахувати" своєю ядерною зброєю і в Білорусі

Керівництво РФ планує вивести рівень "ядерних погроз" на новий рівень, розташувавши свої ядерні боєприпаси на території Республіки Білорусь. Про це Defense Express стало відомо з декількох власних джерел.

Так, наразі РФ розглядає можливість розміщення ядерних боєприпасів у Білорусі – такий крок виглядає доволі логічним з огляду на те, що "плацдарм" для такого рішення був підготовлений заздалегідь.

Читайте також: Рашисти зізнаються, що "мріють" про ядерний удар по Україні, бо не можуть вибити ЗСУ з позицій
білорусь ядерна зброя
Затоплена ядерна шахта в Білорусі

Так, у лютому 2022 року в Білорусі був проведений "референдум", у результаті якого до конституції були внесені зміни, а саме скасовано статтю про без’ядерний статус країни – зміни до основного закону країни набули чинності у березні цього року.

Водночас не виключено, що в Європі вже знають про такі плани РФ. У цьому контексті варто звернути на заяву командувача ПС Німеччини генерала Інго Герхартца, яку він зробив декілька днів тому, 17 червня.

ПС Німеччини командувач
Командувач ПС Німеччини Інго Герхартц

Він, зокрема, заявив, що якщо РФ вирішиться застосувати проти Європи ядерну зброю, зупиняти агресора треба буде "аналогічним ударам", зауваживши, що країни НАТО повинні завчасно підготуватися до використання ядерної зброї.

Герхартц також наголошує, що для "надійного ядерного стримування", Заходу потрібні будуть не тільки засоби ураження, але й політична воля.

Зрештою, погрожував ядерною зброєю і безпосередньо президент РФ Владимир Путин у своєму виступі на Петербурзькому міжнародному економічному форумі. Він у властивій йому манері зауважив, що РФ "буде застосовувати ядерну зброю, якщо це буде потрібно", прикриваючись "захистом суверенітету".

Читайте також: Як росіян готують до хімічної чи ядерної атаки проти України