xcounter
#

Резніков озвучив терміни, як швидко Україна буде готова приймати F-16

5295
F-16. Всі фото: U.S. Air Force
F-16. Всі фото: U.S. Air Force

Наші пілоти незабаром мають розпочати навчання на ці винищувачі

Сьогодні передача Україні американських винищувачів четвертого покоління F-16 – вже питання часу та кількості, і очільник оборонного відомства України Олексій Резніков в розмові з журналістами японського видання NHK відзначив, коли саме Україна буде готова приймати західні літаки.

Передусім Резніков відзначив, що "цього літа вони [винищувачі F-16 – прим. DE] не змінять правила гри" з урахуванням того, що тільки для навчання українських пілотів за попередніми оцінками потрібно декілька місяців (орієнтовно до чотирьох).

Читайте також: Скільки саме навчальних F-16 має "авіаційна коаліція" для України, бо це важливо для підготовки пілотів ЗСУ

Також, як зауважує міністр оборони, крім навчання пілотів, Україна також повинна домовитися з союзниками "щодо залучення інженерів та техніків, які можуть обслуговувати та ремонтувати складні літаки".

За прогнозами Резнікова, Україна буде готова розгорнути винищувачі F-16 восени чи взимку – з боку Defense Express зауважимо, що кінець 2023-2024 року може бути цілком реалістичним варіантом з урахуванням термінів підготовки пілотів та проведення всіх інших робіт, водночас дата, коли в Україну прилетять перші F-16 також залежить від того, хто саме погодиться передати нам літаки і як швидко буде прийнято саме рішення про передачу винищувачів – сьогодні найбільш ймовірними кандидатами є Нідерланди та Данія, які очолили "коаліцію літаків" для України.

Також варто нагадати, що днями у Повітряних Силах розкрили плани тренувань українських пілотів на винищувачі F-16 – лише у першій хвилі буде кілька десятків пілотів, і це передусім говорить про те, що цих літаків у ПС ЗСУ буде доволі значна кількість.

Читайте також: Яка модифікація F-16 скоріш за все буде передана Україні, на скільки вони вживані та як ці літаки змінять ситуацію у небі