xcounter
#

Рашисти знайшли "православний" спосіб, як випробувати нові снаряди до САУ "Пион"

9018
САУ 2С7 "Пион" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
САУ 2С7 "Пион" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Або як окупанти залишили черговий доказ своїх військових злочинів на Донеччині

АрміяInform в своїй новій публікації розповіла, що Святогірську лавру на Донеччині обстрілювала рашистська 30-та артилерійська бригада із складу 36-ої загальновійськової армії Східного військового округу РФ.

З’ясувати це вдалось так: позиції 30-ої артбригади рашистів з Улан-Уде (Бурятія) знаходились поблизу селища Студенок на Харківщині, а звідки до Святогірська по прямій було лише 10 км. На цих позиціях орки кинули зокрема гільзи від 152-мм артсистем та укупорки метальних зарядів від 203-мм самохідної гармати 2С7 "Пион", які були доставлені з в/ч № 55443 (склад зберігання ракетного та артилерійського озброєння, Куженкіно-2, Твєрская область РФ).

Читайте також: Рашисти "згадали" про "Малку" після того, як повернули в стрій лише третину САУ "Пион"
Гільзи та укупорки до 203-мм снарядів, які по собі на Сході залишили окупанти з 30-ої артбригади, фото - АрміяInform

Але також там були є боєприпаси з маркуванням "ГосНИИмаш", єдиного в РФ розробника боєприпасів до артсистем усіх калібрів, як сухопутних, так і "морських" версій.

Із вищевикладеного можемо "витягнути" як мінімум два моменти. Російські окупанти вкотре необачливо (як для себе) кинули чергові докази чергового військового злочину із використанням важкої артилерії, якою били по цивільній інфраструктурі.

Наступний – росіяни не тільки намагались придбати снаряди 203-мм радянського виробництва в державах колишнього СРСР, але й також намагаються самотужки налагодити виробництво боєприпасів цього калібру на потужностях свого ОПК, в умовах "тотальної війни" проти України.

САУ 2С7 "Пион" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Рашисти залишили доказ своїх злочинів прямо на ТОС-1 "Солнцепек" (фото)