xcounter
#

Рашисти "вронили" у себе 6 млн доларів, і це не крилата ракета

9606
Рашисти "вронили" у себе 6 млн доларів, і це не крилата ракета

І це вже щонайменше вдруге з початку повномасштабного вторгнення, коли "Форпост" падає безпосередньо на території РФ

Російські ракети мають звичку "сипатися" на голови самим рашистам на території РФ поблизу населених пунктів, однак цього разу окупанти вирішили "вронити" собі на голову ще й безпілотник.

І, судячи з фото, це не якийсь собі звичайний невеликий розвідувальний БПЛА тощо, а цілий безпілотник "Форпост-РУ", який вчора ввечері, 11 січня, "невдало приземлився" на Білгородщині, у районі населеного пункту Сєвєрний.

Читайте також: Коли нема ударних БПЛА, але дуже хочеться: в РФ показали "бомбові удари" з переробленого "Форпоста" (відео)

Безпілотник впав прямісінько на провода ЛЕП, обірвавши їх і тимчасово залишивши мешканців без води та електроенергії. На фото видно, що безпілотник, який зазнав аварії, мав на озброєнні кориговану бомбу КАБ-20С.

Причина падіння поки що невідома, з ймовірних – технічна несправність або ж помилка оператора. І це вже не вперше з початку повномасштабного вторгнення, коли "Форпост" падає на території РФ – раніше цей безпілотник виявився важчим за повітря у липні 2022 року, тоді він впав на житловий будинок в російському місті Таганрог.

Вартість одного такого "Форпоста" становить близько 6 млн доларів. Цей безпілотник по суті є російською копією Ізраїльського Searcher Mk II, розвідувальну версію якого рашисти почали збирати ще у 2012 році на своєму Уральському заводі цивільної авіації. Водночас "Форпост-Р" – це вже розвідувально-ударний варіант цього БПЛА, яка "вміє" скидати боєприпаси.

Читайте також: У рашистів "долітався" ще один рідкісний "Орион": чим особливий цей БПЛА