xcounter
#

Рашисти вигадали "комбо" проти зв’язку ЗСУ, але схоже, що така "схема" може провалитися вже на старті

6366
Окупанти хочуть знаходити термінали і нищити їх артилерійським вогнем
Окупанти хочуть знаходити термінали і нищити їх артилерійським вогнем

Окупанти хочуть "ефективно" боротися проти Starlink, але питання, чи зможуть вони свої "ноухау" реалізувати на практиці

Зв’язок на полі бою – важлива річ, і не останню роль у цьому напрямку відіграють термінали супутникового зв’язку Starlink, які є в Збройних Силах України і якими активно наші військові користуються на фронті. І от окупанти вирішили, що боротися зі Starlink вони будуть боротися комбінацією з нового засобу РЕБ "Борщевик" та артилерійських ударів.

Як стверджують окупанти, їхнє "ноу-хау", а саме засіб радіоелектронної боротьби "Борщевик" вміє пеленгувати термінали Starlink на відстані аж до 10 км з точністю 50-60 метрів, а виявлені "позиції" будуть накриватися артилерійським вогнем. Відзначається, що систему РЕБ "Борщевик" можна "прикрутити" на будь-яке шасі і "катати" його по передовій.

Читайте також: Чи дійсно РФ може збивати супутники: роздуми після фейку про знищення Starlink Ілона Маска

starlink україна
Starlink в деокупованому Херсоні. Фото: Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України

Перше, що викликає сумніви у цій "схемі" – це те, а чи зможе взагалі цей комплекс ефективно виявляти термінали Starlink? Бо якщо ні – тоді й вся вигадана "схема" просто не працюватиме. Бо, наприклад, раніше

повідомлялося

, що виявити положення цих терміналів "з землі" майже неможливо з дистанції понад 1 км, а тут – аж у десять разів більше.

Але щодо дальності теж виникають питання. Бо для того, щоб, наприклад, "знайти" термінал на відстані, скажімо, 5 км від "нуля", такій машині треба буде сильно ризикувати, катаючись під прицілом як високоточної артилерії, так й іншої зброї ЗСУ.

краснополь 152-мм артилерійський снаряд
Російські керовані "Краснополі"

Далі – не секрет, що РФ має обмежену кількість високоточного озброєння, а тому для неї буде справжньою задачею – поцілити у той самий термінал, розміри якого доволі "скромні".

Тож поки це все схоже на бажання окупантів "вигадати" чергове "неімєющєє аналогов" рішення, щоб показати, що американська зброя та системи нібито "не працюють" проти так званої "другої армії світу".

Читайте також: Чому важливо маскувати Wi-Fi на передовій - вкрай важливий матеріал для всіх хто на передньому краї та не тільки