xcounter
#

Рашисти пустили в хід хімічну зброю проти Маріуполя - полк "Азов"

3736
Рашисти пустили в хід хімічну зброю проти Маріуполя - полк "Азов"

Окремий загін спецпризначення "Азов" Нацгвардії України повідомив, що ворог використав хімічну зброю проти військових та цивільних осіб в оточеному Маріуполі. Для цього ним було використано безпілотний літальний апарат, який скинув отруйну речовину.

Що саме це за речовина зараз невідомо, але у постраждалихспостерігається дихальна недостатність та вестибуло-атактичний синдром, що може бути ознакою декількох бойових отруйних речовин.

Читайте також: "Азов" одним пострілом знищив два танки: відео міських боїв у Маріуполі (відео)

Згодом зі зверненням виступив Андрій Білецький, засновник полку "Азов", який уточнив, що ворог використав бойові отруйні речовини проти позицій захисників Маріуполя на території заводу "Азовсталь". В результаті погано підготовленої та проведеної ворогом хімічної атаки "не катастрофічно" постраждали троє українських бійців.

Зазначимо, що сьогодні, 11 квітня, представник так званої "Народної міліції Донецької народної республіки" Едуард Басурін" в ефірі пропагандистського "Первого канала" заявив про намір застосувати хімічну зброю в Маріуполі.

Також про ймовірність застосування рашистами зброї масового ураження, зокрема і хімічної зброї, говорили цілий ряд експертів. А також ввжалос цілком ймоіврним ценарієм у РНБО.

Водночас використання хімічної зброї є прямим порушенням Конвенції про хімічну зброю 1997 року, членом якої є РФ.

Підтвердження використання рашистами хімічної зброї може призвести до доволі швидких та масштабних реакцій з боку США та інших країн Заходу, про що Кремль було попереджено ще місяць тому на рівні Білого дому.

Читайте також: На Донеччині бійці 54-ої бригади розбили бронетанкову колону рашистів (відео)