xcounter
#

Рашисти притягнули в Україну раритетну БРЕМ на базі "молодшого брата" Т-34 (фото)

4442
Російська БРЕМ БТС-4, ілюстративне фото з відкритих джерел
Російська БРЕМ БТС-4, ілюстративне фото з відкритих джерел

Така бронемашина уже стала трофеєм ЗСУ, але схоже що користь від неї - мінімальна

Користувачі соцмереж, які відслідковують особливості перебігу боїв ЗСУ проти російських окупантів, нині звернули увагу на такий цікавий факт з розряду "військова історія" - як виявилось, рашисти у березні 2022 року кинули на полі бою рідкісну та раритетну БРЕМ типу БТС-4. Рідкісність та раритетність цієї БРЕМ полягає в тому, що базою для неї виступає шасі танка Т-44, який у 1944 був розроблений як розвиток Т-34-85.

Танк Т-44 вироблявся у1944-1947 роках в кількостях 1,8 тисяч одиниць, БРЕМ типу БТС-4 – виробництво почалось взагалі у 1963 році.

Читайте також: У кого рашисти купили Т-34 для параду, і як це показало реальну слабкість РФ
Рашистська БТС-4, що стала трофеєм ЗСУ в березні 2022 року, фото з відкритих джерел

За відкритими джерелами можемо відтворити, що як мінімум одну БТС-4 росіяни у січні 2022 року перекинули в Білорусь, коли тягнули в цю країну ешелони з військами Східного військового округу. На затрофеєній машині можемо побачити як мінімум дві особливості – "георгієвська стрічка" в якості "елементу ідеологічної мобілізації" та колода як додаткових захист.

Але після березня 2022 року затрофеєна БТС-4 ніде потім "не проявилась" у відкритих джерелах, і це при дефіциті техніки, від якого страждають ЗСУ. Це свідчить – раритетна БРЕМ на базі "молодшого брата" танка Т-34 для наших захисників виявилась малокорисною.

Росіяни везуть свою БТС-4 в Білорусь в складі військ Східного військового округу, січень 2022 року

Хоча цілком можливо, що скоро таких раритетів на полі бою в Україні стане доволі багато.

У всякому випадку, самі рашисти у відкритому доступі уже "засвітили", що наприкінці липня 2022 року в Калузі був помічений ешелон з цими самими БТС-4.

Ешелон російських БТС-4 в Калузі, липень 2022 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Наші бійці взяли як трофей раритетну БРЕМ-Ч ворога