xcounter
#

Рашисти планують масово вирубувати ліси на зайнятих територіях (документ)

3623
Рашисти планують масово вирубувати ліси на зайнятих територіях (документ)

РФ планує здійснити екоцид України

Міністр оборони РФ Шойгу звернувся до Путіна з листом, в якому попросив дозволити тотальну вирубку українських "лісів, дерев, чагарників і зелених насаджень".

За документом ворог планує вирубки "будь-якої інтенсивності і будь-якого віку, незалежно від форми власності та категорії земель з правом використання отриманої деревини".

Читайте також: У бій кинуте усе, та воно горить: аналіз втрат російського агресора

Перехоплений лист був опублікований Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

"На сьогодні без винятку всі ліси, що опинилися на тимчасово окупованих територіях, знаходяться в зоні найвищого ризику. Тотальне вирубування зелених насаджень це черговий страшний злочин окупантів та створення екоциду. Останній раз подібне на території України відбувалось під час фашистської окупації. Коли загарбники знищували та вивозили матеріальні та природні цінності", - йдеться у повідомленні розвідників.

У листі зазначено, що невикористану для потреб ЗС РФ деревину буде продано, а отримані кошти підуть на забезпечення армії-окупанта.

Водночас масове вирубування лісів для ворога може переслідувати одразу декілька цілей. У короткотривалій перспективі - спроба зменшити втрати від засідок, під час яких ліси є природним маскуванням.

У довгостроковій - екологічний геноцид українців шляхом знищення лісосмуг, які призначенні для захисту полів від запилення, а також загальне погіршення екологічного стану країни.

Читайте також: ЗСУ завдають нищівних ударів по тилу окупантів: що відомо станом на ранок 15 березня