xcounter
#

Рашисти підриваються у спробі замінувати Херсонщину 70-річними мінами для зриву наступу ЗСУ

6290
Протитанкова міна ТМ-62
Протитанкова міна ТМ-62

Масштабна корупція та крадівництво в армії РФ допомагають боронити Україну

Збройним Силам України вдалось потіснити ворога на Херсонщині, завдавши йому втрат у живій силі та техніці. В цих умовах армія РФ для сповільнення темпів наступу українського війська вдалось до мінування підступів до нових рубежів оборони. Але використало для цього міни, які підлягали утилізації, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"При спробі встановлення мінних загороджень, на старих боєприпасах вже підірвалося кілька саперів-окупантів з батальйонної тактичної групи 7-ої військової бази 49-ої загальновійськової армії південного військового округу (в/ч 09332) російських окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Під Москвою палає оптичний завод холдингу "Швабе", одного з флагманів російської військово-промислового комплексу

При цьому зазначено, що мінування здійснювалось боєприпасами, які були виготовлені в 50-х роках минулого століття, зберігалися на складах в Ростовській області та були підготовлені для знищення. Але відповідальні за це військові армії РФ присвоїло виділені кошти, а замість утилізації відправили небезпечний вантаж на фронт.

ТМ-62

Окрім того, для приховування бойових втрат, командування батальйонної тактичної групи класифікувало підрив своїх саперів, як нещасний випадок і родичі-окупанти ніяких виплат не отримають.

Читайте також: Лицемірство як воно є: у Німеччини знайшли причину не передавати далекобійні ракетні системи М270 Україні