xcounter
#

Рашисти на півночі хочуть розбудувати бази для своїх безпілотників "Иноходец" и Форпост"

6431
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Фактично, російське військо таким чином хоче зекономити на пілотованій авіації, яку частково замінять безпілотники

Російське окупаційне військо хоче залучити до патрулювання Північного морського шляху та узбережжя Камчатки два типи своїх безпілотників — про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на джерела у так званому "міністерстві оборони" країни.

Йдеться про такі безпілотні літальні апарати, як "Иноходец" ("Орион") та "Форпост" — як розповідає ворог, для них на півночі хочуть побудувати місця базування з усією необхідною для цього інфраструктурою. Основною місією для дронів буде "контролю та моніторинг повітряного простору", а також "пошук порушників, участь у пошуково-рятувальних операціях".

Читайте також: А яку протиповітряну оборону має Іран, особливо якщо ударить Ізраїль
БПЛА "Орион"

За словами колишнього командувача тихоокеанським флотом Сєргєя Авакянца, рашисти хочуть "володіти всією інформацією щодо перебування сторонніх суден і військових кораблів у нашій економічній зоні в Арктиці і особливо які проходять по Північному морському шляху без нашого дозволу та попередження".

Крім того, на його думку, з урахуванням особливостей регіону, РФ повинна створити новий важкий безпілотник для дії на півночі — зі стійким зв’язком, низкою різної апаратури і з ударними можливостями. Залучення безпілотників до розвідувальних місій у регіоні також пояснюють меншими витратами у порівнянні з пілотованою авіацією.

Нагадаємо, "Иноходец", він же "Орион" — це безпілотник класу MALE (Medium Altitude, Long Endurance), середньовисотний БПЛА з великою тривалістю польоту від ворожої компанії "Кронштадт". До речі, раніше цього року повідомлялося про злив всієї технічної документації "Специальный Технологический Центр" РФ, зокрема там згадується й "Иноходец". БПЛА має максимальну зліту масу у 1000 кг і тривалість польоту у 24 години.

Водночас "Форпост" — копія ізраїльського безпілотника Searcher Mk II. Заявляється, що модернізований "Форпост-Р" має тривалість польоту до 18 годин, а у так званому "міноборони" РФ раніше заявляли про виробництво цього БПЛА з власних комплектуючих і з власним програмним забезпеченням.

Читайте також: Як часто в росіян падає рідкісний "Форпост", і що у них взагалі з ударними БПЛА