xcounter
#

Рашисти кажуть, що зробили "розумний" дрон-бомбардувальник "Голубь", який вміє розпізнавати піхоту

6337
Рашисти кажуть, що зробили "розумний" дрон-бомбардувальник "Голубь", який вміє розпізнавати піхоту

Цей безпілотник може бути озброєний ВОГами чи міною і має дальність у 10 км

Російське конструкторське бюро "Тасим" на виставці HeliRussia-2024, яка з 10 по 12 червня проходить у Москві, представило свій безпілотний літальний апарат коптерного типу "дрон-бомбардувальник" під назвою "Голубь" - це перша його демонстрація на виставці, як російським пропагандистським ЗМІ відзначили у компанії.

Дрон передусім призначений для ураження цілі на землі, він може бути озброєний різним корисним навантаженням - або 12-ма ВОГами (закріплені у барабані під дроном) або ж однією 82-мм міною.

Читайте також: Що це за "Тоша" є в рашистів, який вони хочуть адаптувати для боротьби з FPV та іншими дронами

З особливостей - за словами рашистів, дрон має опцію "машинного зору" (така технологія вже не новинка і активно використовується українськими військовими) і зависає над конкретним квадратом по камері, щоб здійснити скиди. Крім того, заявлена інтеграція нейромережі, яка здатна в автоматичному режимі розпізнавати піхоту.

Також розробники кажуть про командну систему зв’язку, яка нібито працює "в частотному діапазоні, що не глушиться" і тому дрон здатен виконувати завдання в умовах роботи засобів радіоелектронної боротьби.

У "Стратим" стверджують, що дрон-бомбардувальник "Голубь" російське окупаційне військо вже використовує на полі бою "в тестовому режимі", і що зараз заплановане його серійне виробництво.

Тактико-технічні характеристики цього дрона наступні: дальність польоту - до 10 км, висота - 500 м, швидкість, від 40 км/год, корисне навантаження - до 6 кг.

Раніше Defense Express розповідав, що рашисти показали нову "матку дронів", яка має опцію вертикального злету та посадки.

Читайте також: Антидроновий комплекс на базі FPV: чому це не так просто, як здається