xcounter
#

Рашисти хочуть поставити свій комплекс "Серп" на колісне шасі

9653
"Серп-ВС5", фото ілюстративне
"Серп-ВС5", фото ілюстративне

Комплекс призначений для боротьби з дронами, дальність дії заявлена у 5 км

Російське НИИ "Вектор" (входть до складу холдингу "Роселектроника" корпорації "Ростех"), заявило, що зараз веде перемовини з одним із замовників з питання інтеграції їхнього комплексу боротьби з дронами "Серп-ВС6" на колісне шасі, про це стало відомо на виставці World Defence Show 2024, що з 4 по 8 лютого проходила у Саудівській Аравії.

На виставці рашисти демонстрували свою систему протидії безпілотникам "Защита", яка складається з системи подавлення дронів "Серп-ВС6" та модуля радіомоніторинга — це вперше, коли окупанти демонстрували ці системи за кордоном.

Читайте також: Греки показали варіант модернізації Leopard 1A5, яка цікава і для ЗСУ

Ворог заявляє, що завдяки встановленню їхньої системи "Серп" на колісне шасі комплекс "зможе виконувати функцію з прикриття самої машини під час руху, так і забезпечувати прикриття певної території навколо неї.

За кордоном окупанти просувають свій комплекс "Серп-ВС6" саме як рішення проти FPV-дронів, водночас у грудні 2023 року повідомлялося, що він пройшов тестування на одному з об’єктів енергетичної структури РФ, і що рашисти планують використовувати його саме для таких цілей.

Комплекс призначений для подавлення безпілотників у п’яти діапазонах у межах від 900 МГц до 5,8 ГГц, може працювати у 360-градусному секторі і також по секторах у 90 градусів — наприклад, якщо поруч діє "дружній" БПЛА. Дальність дії заявлена на рівні 5 км.

Читайте також: Знайдено ще один неушкоджений "Шахед", який вдалося приземлити